spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitatePăuna, președinte executiv FNM: "Casa de Avocatură Cuculis s-a retras din dosarul...

  Păuna, președinte executiv FNM: „Casa de Avocatură Cuculis s-a retras din dosarul accidentului colectiv de la Jilț Sud”

  Iulian Lulu Păuna, președinte executiv al Federației Naționale a Muncii, a anunțat ieri că, spre dezamăgirea familiilor salariaților decedați la Jilț Sud, casa de avocatură care preluase cazul ar fi renunțat la dosar.

  Păuna susține că avocatul Cuculis ar fi realizat că sunt mari presiuni în acest dosar, că se vrea a fi pusă batista pe țambal, și ar fi dat înapoi. Momentan dosarul a rămas fără apărător și într-un con periculos de umbra, susține sindicalistul.

  Interesant este că, în martie, avocatul era foarte optimist legat de dosarul penal creat după decesul celor trei salariați la Jilț Sud. „Primele semne că dosarul CE Oltenia a început să miște. S-au stabilit obiectivele ce urmează să facă lumină, cel puțin parțial, în legătură cu tancheta ce s-a răsturnat și a luat viața celor 3 muncitori”, spunea avocatul cu șapte luni în urmă.
  ”Cumva, deja se cristalizează faptul că tanchetele erau mai mult decât uzate, dar doar prin prisma întrebărilor adresate experților prin obiective”, a mai adăugat acesta. „Mai mult, mașina avea probleme tehnice, printre ele regăsindu-se și defecțiuni la sistemul de frânare. La prima vedere, se pare că mașina ar fi ‘sărit din viteză’ în timp ce urca dealul (presupusul drum tehnologic), și nici frânele nu erau corespunzătoare, ceea ce a dus la răsturnarea tanchetei”, a explicat, public, Adrian Cuculis.
  ”Termenul de depunere pentru raport este 15 martie, un termen nerealist totuși, însă, un termen ce pune presiune pe anchetă. Amintesc că s-au depus cereri de constituire de parte civilă ce depășesc 2,7 milioane de euro, având în vedere familia extinsă”, a mai spus avocatul.
  Apărătorul a dat ultimele declarații pe acest subiect în vara acestui an, după finalizarea expertizei tehnice din dosar.
  Expertul a stabilit că autoutilitara care-i transporta pe mineri în interiorul carierei se deplasa cu o viteză necorespunzătoare și că starea tehnică a acesteia nu era corespunzătoare. În plus, drumul din interiorul carierei nu era întreținut corespunzător.
  „Cauzele producerii accidentului rutier sunt neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum de către conducătorul autoutilitarei și starea necorespunzătoare a principalelor sisteme care concură la siguranța circulației autoutilitarei, coroborată cu starea necorespunzătoare a drumului“, se arată în expertiza tehnică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!