spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitatePenalități dacă nu se termină la timp lucrările din Defileul Jiului

  Penalități dacă nu se termină la timp lucrările din Defileul Jiului

  Se va ajunge la plata de penalități dacă firmele care execută podul și parcarea din Defileul Jiului vor încerca să tragă de timp și să prelungească lucrările. Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) a semnat la finalul anului 2020, la Târgu Jiu, contractul de executie lucrări pentru cele două obiective rămase de executat în Defileul Jiului. E vorba de proiectul intitulat „Reabilitare DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000- km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mânăstirii Lainici”, cu ofertantul desemnat câștigător Asocierea S.C. FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L.

  Valoarea contractului este de 19.872.901,81 lei fără TVA. Durata contractului este: 12 luni perioada de execuție a lucrărilor, 96 de luni perioada de garanție a lucrărilor.
  Obiectivul prevede reabilitarea DN66 prin reamenajarea sectoarelor cuprinse între km 105+000 – 105+580 și km 106+220 – km 106-965 cât și construirea unui pod nou peste râul Jiu de la Meri, poziționat la km 105+250, în conformitate cu standardele românești și europene pentru traficul prevăzut, asigurând un grad sporit de siguranță a traficului.
  Lucrările vor trebui să fie gata cel târziu în luna august a acestui an. În caz contrar reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au anunțat că vor fi aplicate penalități în conformitate cu prevederile contractului, până la finalizarea efectivă a lucrărilor.
  Podul de peste râul Jiu este așteptat de peste un deceniu de către conducătorii auto și în special de marii transportatori. În zonă există un pod provizoriu și o limită de tonaj. Astfel, marii transportatori au ocolit Gorjul în ultimii ani. Cu toate acestea, marele avantaj al Defileului este că reprezintă cea mai scurtă cale de acces din Oltenia către Ardeal. Este de așteptat ca din toamnă traficul rutier să fie reluat prin Defileul Jiului, iar acest lucru să influențezze în bine și economia locală. Un beneficiu va fi pentru pelerini și parcarea de lângă Mănăstirea Lainici. O parcare mare chiar la intrarea în mănăstire va fi benefică, iar pericolul de evenimente rutiere va fi redus și mai mult. Pelerinii nu vor mai fi nevoiți să treacă strada și să fie expuși pericolelor din trafic

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Asa, si care-i stirea Ninele? Ca sunt prevazute penalitati de intarziere intr-un contract de executie lucrari? Vere esti bun de protv sau chiar peste!!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!