spot_img
18.8 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitatePesediștii din Fărcășești, ofuscați: banii din chiolhanuri, băgați la investiții

  Pesediștii din Fărcășești, ofuscați: banii din chiolhanuri, băgați la investiții

  primaria-farcasestiSupărare mare la Primăria Fărcășești, cu precădere în rândul celor care au condus instituția și care, acum, se află în opoziție în Consiliul Local. Noul primar, liberalul Constantin Drăgoescu, a avut „tupeul” să facă o rectificare de buget luna trecută și să ia bani de la anumite capitole bugetare, pentru a-i băga în investiții. Decizia a născut nemulțumire în tabăra PSD, condusă acum de fostul primar Dănuț Bălu, care s-a opus acestui demers. Justificare logică nu prea există, având în vedere că vorbim de o termoizolație la liceul din Roșia Jiu și de bituminarea câtorva kilometri de drumuri comunale. Însă, cum interesul politic șterge pe jos cu interesul cetățeanului din comună, pe Bălu, la fel ca și pe ceilalți consilieri PSD, i-a cam durut în cot, astfel că au votat împotrivă.

  Ședința de pe 31 august de la Primăria Fărcășești ar fi trebuit să decurgă normal, ba mai mult, ar fi putut deveni un motiv de laudă pentru aleșii locali. Pe ordinea de zi a fost introdusă o rectificare de buget, care viza alocarea de fonduri pentru termoizolarea liceului din Roșia Jiu și pentru un studiu de fezabilitate, pentru bituminarea a circa 9 kilometri de drum comunal, prin Roșia Jiu, Rogojelu, Roșiuța și Moșneni. Numai că nu s-a întâmplat așa, ședința fiind bulversată de consilierii PSD, în frunte cu fostul primar Dănuț Bălu, care s-au pus de-a doua. Au refuzat să voteze proiectele însă, încăpățânarea lor în a demonstra ceva, nu se știe concret ce, nu a dus la nici un rezultat. PNL are majoritate astfel că opoziția a fost mai mult pentru… spectacol. Politic, hai să spunem că s-ar justifica opoziția, Bălu dorind, probabil, să arate că nu este de acord cu Drăgoescu nici măcar atunci când la mijloc este bunăstarea localnicilor din Fărcășești. Administrativ, însă, este o mare tâmpenie, pentru că Bălu, alături de fosta viceprimăriță Ileana Purcărin, nepotul Marius Bălu și consilierul Romică Geamănu, n-au făcut altceva decât să demonstreze că sunt, practic, împotriva oamenilor din comună.

  Banii vin de la chefuri

  Pe de altă parte, fostul primar ar mai putea avea o justificare la opoziția sa. Primarul Drăgoescu a avut „tupeul” să aloce banii pentru asfaltare și reabilitarea termică din fondurile pe care Bălu le prinsese în buget cu altă destinație, respectiv chiolhanurilor, dansuri, lăutari etc.. Obișnuit, fără îndoială, să ofere locuitorilor mici, bere și circ, normal că i s-a părut „nedrept” ca Drăgoescu să ia acești bani și să facă ceva util pentru comună cu ei. Este, totuși, interesant ce resurse bugetare alocase Bălu pentru distracții, având în vedere că, după rectificare, lui Drăgoescu i-au parvenit circa 100.000 de lei, ca să reabiliteze termic liceul și să contracteze și o firmă de consultanță pentru studiul de fezabilitate privind asfaltarea drumurilor.

  Te-ar mai putea interesa

  4 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!