spot_img
Altele
  AcasăEvenimentAlertă de TBC la Penitenciarul Târgu-Jiu! Mai mulți deținuți, duși la investigații...

  Alertă de TBC la Penitenciarul Târgu-Jiu! Mai mulți deținuți, duși la investigații și izolați!

  Un deținut suspectat că suferă de tuberculoză a creat panică printre condamnații încarcerați la Penitenciarul Târgu-Jiu. În urma suspiciunilor, aproximativ 20 de persoane private de libertate au fost conduse la spital pentru investigații de specialitate. Deși diagnosticul nu s-a confirmat, reprezentanții unității de la Târgu-Jiu au decis să izoleze persoanele care au intrat în contact cu deținutul bănuit că ar fi suferit de TBC.

  penitenciar-tg-jiu

  În urma investigațiilor efectuate a rezultat că niciuna dintre cele aproximativ 20 de persoane private de libertate nu ar fi bolnavă de tuberculoză. „În prezent, în Penitenciarul Târgu-Jiu nu se află încarcerat niciun deținut diagnosticat cu TBC. În ziua de 31 august 2016, un deținut suspect TBC a fost transferat la o unitate sanitară cu competență în diagnosticarea și tratarea cazurilor de TBC, din subordinea Administrației Nationale a Penitenciarelor, în vederea efectuării examenelor de specialitate și instituirea tratamentului corespunzător în cazul confirmării suspiciunii. La nivelul Penitenciarului Târgu Jiu s-au luat măsuri preventive imediate de identificare a persoanelor care au intrat în contact cu persoana suspectată de TBC și de prezentare a acestora la Ambulatoriul de specialitate Târgu Jiu – radiologie, în vederea efectuării examenului radiologic”, a informat Lavinia Lupu, purtător de cuvânt Penitenciarul Târgu-Jiu.

  Ulterior investigațiilor radiologice realizate la Spitalul Județean Târgu-Jiu, deținuții au fost retrași de la activitățile cotidiene, cel puțin pentru o perioadă. „Pentru evitarea oricărui pericol, persoanele deținute care au intrat în contact cu deținutul suspect, în mod preventiv, au fost izolate de restul deținutilor, au fost retrase de la toate activitățile derulate în grup (muncă, activități educative, activității sportive) și sunt supuse unor controale medicale suplimentare. Acțiunile de prevenție se desfășoară conform prevederilor Ghidului metodologic de implementare a Programului național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei și cu prevederile Strategiei Naționale de Control a Tuberculozei în România 2015-2020”, a mai precizat Lavinia Lupu, purtător de cuvânt Penitenciarul Târgu-Jiu.

  Deținuții nu vor mai avea nici dreptul la vizite, potrivit reglementărilor în vigoare, până când va fi exclusă total posibilitatea ca unul dintre cei aproximativ 20 să fi contactat boala infecțioasă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: