spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăActualitatePeste 1.500 de elevi au fost repartizați la liceu. La ce colegiu...

  Peste 1.500 de elevi au fost repartizați la liceu. La ce colegiu s-a intrat cu media 2.19

  Admitere, episodul 2

  1501 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat în anul anul școlar 2021 – 2022, în prima etapă de repartizare computerizată.

  Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).

  „Au fost repartizați 98,49 elevi (%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (1524): 905 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 596 candidați la filiera tehnologică. În total, au fost completate 17475 de opțiuni, rezultând o medie de 11,64 opţiuni/elev. 714 dintre elevii cu opțiuni completate au fost repartizați la prima opțiune“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

  Niciun candidat nu a fost admis cu media generală 10. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate  199 elevi la specializări vocaţionale; 12  elevi în învăţământul militar; 14 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă și 12 elevi cu cerințe speciale.

  La liceu cu nota 2

  Cele mai căutate licee au fost Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, unde cea mai mică medie de admitere a fost 8.83, la Filologie, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“, unde s-a intrat cu 8.69, Colegiul Național „Spiru Haret“, unde s-a intrat cu 8.57.

  Și elevii care au obținut note mai mici de 5 au putut să devină liceeni. Astfel, la Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia s-a intrat cu 3.81, la Liceul Tehnologic „G-ral C-tin Șandru“ dion Bâlta, cu 3.53, La Liceul Tehnologic Bârsești, cu 2,19, la Liceul Tehnologic Tismana cu 3.00.

  23 elevi nu fost admiși în prima etapă

  23 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

  „Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

  Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

  În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

  În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 220 locuri“, au anunțat reprezentanții ISJ Gorj.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ca de fiecare dată pupați CNTV ul în dos, mediile pe acest liceu au fost mult mai mici anul acesta. În schimb în CNET, profilul de Științe ale Naturii ultima medie de intrare a fost 8.90. Încercați să aveți decență și sa prezentați fapte reale și sa ziceți un adevăr!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: