spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitatePeste 100 de directori, păstraţi în funcţie

  Peste 100 de directori, păstraţi în funcţie

  135 de directori de şcoli şi licee din judeţ rămân în funcţie! Acesta este bilanţul prezentat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj care a finalizat evaluarea şefilor de la conducerea unităţilor şcolare. În total, în Gorj au fost evaluaţi 203 directori coordonatori şi adjuncţi.

  Schimbarea a fost imperioasă pentru 63 de directori care nu au mai beneficiat de continuitate în posturile de conducere. Asta nu înseamnă că au fost demişi, explică Ion Işfan, şeful ISJ, care a declarat că „am păstrat 135 de directori din 203 câţi sunt în judeţ, dar am adus şi oameni noi în funcţie, forţe proaspete şi sunt convins că vor confirma. Colegii mei care au fost directori şi nu au mai primit detaşare în interesul învăţământului, merg la catedră”, a declarat Işfan. Un cuvânt greu de spus în evaluarea directorilor l-a avut modul în care au fost organizate examenele de bacalaureat şi concursul de titularizare. Dacă la colegiile mari, de prestigiu, nu s-a pus problema schimbării actualilor directori din funcţie, nu lipsesc însă numirile noi. Exemple vin de la Colegiul Tehnic Nr.2, în funcţia de director va fi numit profesorul Mergea Toader, în locul lui Ion Botanciu sau de la Turceni, unde Octavian Vladu este numit la conducerea liceului, în locul lui Doru Cornescu. Schimbări sunt şi la Grupurile Industriale de la Baia de Fier, Peştişani, Colegiul cu Program Sportiv, iar lista are zeci de înlocuiri.

  Işfan, pro continuitate

  Şeful IŞJ asigură că este adeptul echilibrului şi al continuităţii unde problemele sunt rezolvate, dar „de dat nu am dat pe nimeni afară”, a conchis Işfan. Mandatele au expirat la 31 august, pentru toţi directorii, aşa că de la septembrie acestea fie au fost reînnoite, mergându-se pe continuitate, fie cei care asigurau conducerea au revenit la catedră.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: