spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitatePeste 2.700 de elevi din Gorj au susținut simularea națională la Limba...

  Peste 2.700 de elevi din Gorj au susținut simularea națională la Limba și Literatura Română

   

  Elevii claselor a VIII-a din județul Gorj au început luni, 4 aprilie, simularea Evaluării Naţionale. 2.881 de elevi sunt în scriși la simularea națională, din care astăzi s-au prezentat 2.781.

  Subiectele de la simulare sunt redactate sub forma unei broșuri, care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație). Elevii vor rezolva subiectele pe ciornă, apoi vor trece răspunsul corect pe broșură.

  Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedură.

  Potrivit precizărilor ministerului Educației transmise inspectoratelor școlare, la proba de limba română și/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontala a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect,

   

  Ce subiecte au avut de rezolvat candidații

   

  Subiectele la română la simularea Evaluării Naționale 2022 au contat într-un text din opera „Dacia Felix” a lui Cezar Petrescu, și un text din „Oameni, fapte, amintiri” a lui Francisc Munteanu. Elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte – „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”.

  Un alt subiect a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, care să urmărească o serie de elemente indicate.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: