spot_img
2.9 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitatePeste 2,6 milioane de lei pentru alegerile europarlamentare la Gorj! Cât câștigă...

  Peste 2,6 milioane de lei pentru alegerile europarlamentare la Gorj! Cât câștigă președinții de secții

  Reprezentanții Prefecturii Gorj au pus la punct toate detaliile pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Alegătorii vor fi chemați la urme pentru a-și desemna reprezentanții în Parlamentul European, iar scrutinul nu va fi deloc unul ieftin. Doar în județul Gorj, autoritățile pun la bătaie peste 2,6 milioane de lei.

  Desemnarea celor care vor reprezenta interesele României în Parlamentul European este un bun prilej pentru anumiți gorjeni de a-și rotunji veniturile. Asta pentru că participarea la procesul de vot le aduce sume frumoase. Șefii Prefecturii au anunțat cu cât va fi răsplătită munca celor din secțiile de votare.

  „Președintele și locțiitorul biroului județean electoral și operatorul de calculator, de la data constituirii acestuia, respectiv 28 martie, vor primi câte 190 de lei pe zi, iar membrii biroului electoral județean care vor fi desemnați în data de 11 mai, vor primi câte 95 de lei pe zi. Președinții și locțiitorii secțiilor de vot, care își vor intra în atribuții în data de 12 mai, vor primi câte 190 de lei pe zi, nu mai mult de 5 zile. Membrii secțiilor de vot, respectiv reprezentanții partidelor politice, ai organizațiilor minorităților naționale și ai alianțelor politice și electorale vor primi câte 95 de lei pe zi, dar nu mai mult de 3 zile. Operatorii de calculator care vor fi în secțiile de vot în ziua votării vor primi câte 190 de lei pe zi timp de 5 zile, precum și informaticienii care vor fi propuși de către autoritățile locale pentru asigurarea funcționării echipamentelor necesare desfășurării coturilor. Personalul tehnic auxiliar și statisticienii vor primi câte 95 de lei pe zi. Toți cei care participă la alegeri, inclusiv personalul Ministerului Afacerilor Interne care asigură securitatea în ziua votării și buna desfășurare a alegerilor vor primi cheltuieli de protocol în valoare de 10 lei pe zi în ziua votării”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

  Cât costă alegerile europarlamentare

  Indemnizațiile celor angrenați în organizarea alegerilor reprezintă, de altfel, cea mai mare cheltuială a scrutinului din 26 mai. „Pentru organizarea alegerilor privind alegerea membrilor din Parlamentul European din România în anul 2019, prin bugetul Instituției Prefectului a fost alocată suma de 2.362.000 lei pentru cheltuieli de personal, respectiv indemnizațiile care vor fi plătite celor care participă la alegeri și suma de 300.000 de lei pentru bunuri și servicii. Aici sunt incluse cheltuielile materiale și cheltuielile de transport la și de la secțiile de votare, la instruiri, cheltuielile operatorilor de calculator care vor fi în secțiile de votare”, a mai explicat subprefectul Arjoca.

  Buletinele se tipăresc la București

  Potrivit reprezentanților Prefecturii Gorj, autoritățile locale vor primi direct de la București atât buletinele de vot, cât și timbrele sau ștampilele. „Deoarece la nivel național există o singură circumscripție electorală, respectiv întreg teritoriul României, buletinele de vot și celelalte materiale, precum timbre autocolante și confecționarea ștampilelor cu mențiunea Votat se vor tipări la București, respectiv buletinele de vot vor fi tipărite la Monitorul Oficial, urmând ca noi să le preluăm înainte de ziua votării pentru a le distribui prin intermediul primarilor către președinții birourilor secțiilor de votare. Încă nu ni s-a comunicat, dar așteptăm ca Biroul Județean pentru Evidența Persoanelor să ne comunice numărul de alegători”, a mai spus Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: