spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitatePeste 40 de persoane cu condamnări penale au fost învățați cum să...

  Peste 40 de persoane cu condamnări penale au fost învățați cum să evite infracțiunile

  41 de persoane sancționate penal, aflate în evidența Serviciul de Probațiune Gorj, au participat, în perioada februarie – aprilie la două programe de consiliere de grup: „Dezvoltarea abilităților sociale!” și „Stop! Gândește-te și schimbă!“.

  „Prin programul „Stop! Gândește-te și schimbă!“, consilierii de probațiune au urmărit sprijinirea persoanelor care au comis infracțiuni, în dezvoltarea de strategii și abilități de soluționare a situațiilor problematice, identificarea costurilor asociate săvârșirii de infracțiuni, exersarea gândirii alternative, reflecția asupra consecințelor unei acțiuni precum și interiorizarea atitudinilor şi comportamentelor dezirabile social.

  Totodată, în cadrul programului „Dezvoltarea abilităților sociale“, am urmărit ca participanții să exerseze diverse deprinderi sociale (comunicare, ascultare, comportamentul asertiv) prin intermediul unor metode interactive precum jocuri de rol, observații sau discuții de grup, cu scopul de a-i ajuta să adopte un comportament pro-social şi să evite comiterea de noi fapte penale“, au transmis reprezentanții Serviciului de Probațiune Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: