spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitatePeste 5.500 de CV-uri, depuse pentru fabrica de cablaje

  Peste 5.500 de CV-uri, depuse pentru fabrica de cablaje

  Reprezentanţii firmei care primeşte CV-urile pentru viitorii angajaţi ai fabricii de cablaje auto care se va deschide în municipiul Târgu-Jiu în luna aprilie au anunţat, miercuri, că au oprit procesul din cauza numărului foarte mare de solicitări primite, în doar trei zile peste 5.500 de persoane solicitând un loc de muncă.

  Peste o mie de CV-uri depuse pentru 500 de locuri de muncă! Vezi unde s-au înghesuit gorjeniiIon Lupulescu, cel care s-a ocupat de primirea CV-urilor, a declarat că în prezent nu se mai primesc documente, urmând ca cele înregistrate să fie trimise la Drobeta Turnu Severin, unde există deja un punct de lucru al societăţii japoneze deschis. CV-urile trimise de gorjeni vor fi analizate în vederea contactării viitorilor salariaţi. „În momentul de faţă nu se mai primesc CV-uri deoarece au fost primite peste 5.500 pentru 1.500 – 1.800 de locuri de muncă, în prima fază vor fi 500, maxim 700, din luna aprilie când se finalizează. CV-urile se duc la firmă la Severin, unde există deja un punct de lucru şi vor fi analizate şi, în funcţie de ce ceea ce este nevoie pentru fabrica de cablaje, vor fi selectate persoanele şi contactate în vederea angajării”, a spus Ion Lupulescu. În luna aprilie a acestui an va începe să funcţioneze fabrica de cablaje auto din municipiu, activitatea propriu-zisă urmând să se desfăşoare într-una din halele de la fosta fabrică de mobilă a oraşului.

  Peste 1.500 de locuri de muncă

  Investiţia va genera aproximativ 1.500 de locuri de muncă, spun autoritățile locale. „În luna mai 2017, cel târziu, va porni prima capacitate de producţie care va consta într-un modul care va avea 500 de angajaţi. Am înţeles de la investitor că în final se va ajunge la 1.200-1.500 de locuri de muncă. (…) Singura fabrica de cablaje auto din Gorj va fi deschisă de o companie japoneză care lucrează pentru mărci de autovehicule renumite”, declara, în luna decembrie, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, la sfârşitul anului trecut, rata şomajului a fost de 7,41%, corespunzătoare unui număr de 10.201 şomeri din care 3.835 indemnizaţi şi 6.366 sunt neindemnizaţi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: