spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăActualitatePeste 50 de șoferi prinși la volan sub influența alcoolului sau sancționați...

  Peste 50 de șoferi prinși la volan sub influența alcoolului sau sancționați pentru alte infracțiuni rutiere puși să urmeze programe de reintegrare

  Peste 50 de șoferi care au fost sancționați pentru conducerea mașinilor sub influența alcoolului au urmat un program de reintegrare socială organizat de către Serviciul de Probațiune Gorj.

  „În perioada 02.02.2024 – 08.03.2024, s-au desfășurat două programe de reintegrare socială, respectiv „Drink & Drive!” și „În siguranță la volan. Stop accidentelor!” la care au participat 51 de persoane sancționate aflate în evidența serviciului nostru.

  Prin programul „Drink & Drive!”, consilierii de probațiune urmăresc sprijinirea participanților în vederea conștientizării necesității schimbării comportamentalor și a riscurilor la care se expun prin consumul de alcool. Totodată, persoanele supravegheate învață să construiască strategii personale pentru prevenirea conducerii autoturismului sub influența alcoolului, contribuind în acest fel la reducerea numărului victimelor accidentelor rutiere“, a transmis Alexandra-Maria Băbucă, consilier de probațiune responsabil PR.

  Programul „În siguranță la volan. Stop accidentelor!”

  De asemenea, Serviciul de Probațiune Gorj a mai derulat programul „În siguranță la volan. Stop accidentelor!”, în colaborare cu Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, care urmărește dezvoltarea de atitudini favorabile respectării legislației rutiere, în rândul beneficiarilor, precum și conștientizarea de către aceștia a cauzelor și a riscurilor asociate comportamentului neadecvat la volan și responsabilității față de siguranța rutieră a comunității.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Este imbucurator sa aflam ca la noi in tara se desfasoara astfel de programe de reintegrare sociala pentru soferii care au incalcat legea si au condus sub influenta alcoolului. Este important sa constientizam riscurile la care se expun acesti soferi si sa contribuim la reducerea numarului de accidente rutiere prin dezvoltarea de atitudini responsabile in trafic. Multumim Serviciului de Probatiune Gorj pentru initiativa lor de a sprijini si educa aceste persoane prin programe precum „Drink & Drive!” si „In siguranta la volan. Stop accidentelor!”. Speram ca astfel de actiuni sa fie mai des intalnite in societatea noastra, pentru a crea o comunitate mai constienta si mai sigura in ceea ce priveste circulatia rutiera.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: