spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitatePeșterile din Gorj, la mare căutare în zilele toride

  Peșterile din Gorj, la mare căutare în zilele toride

  Sursa foto: impact.ro

  Peșterile din Gorj sunt la mare căutare printre turiști. În această perioadă, numărul vizitatorilor care ajung în comunele Polovragi și Baia de Fier a crescut semnificativ, comparativ cu celelalte luni ale anului, spre bucuria autorităților. Din veniturile încasate, primarii susțin că fac investiți în obiectivele turistice.

  Peștera Polovragi este un loc plin de istorie, care stârnește curiozitatea oricui. „Casa lui Zalmoxe”, așa cum este supranumită, este principala atracție turistică din localitate. Autoritățile speră ca peștera să fie inclusă într-un circuit turistic național.
  “În perioada aceasta caniculară, toată lumea a căutat răcoarea. Astfel, au crescut foarte mult încasările. S-a ajuns până la 800 de mii de lei. Veniturile ne permit să și investim. Am modernizat zona, am cumpărat toalete și turiștii sunt mulțumiți. Peștera este una cu căutare, turiștii sunt tot mai mulți și cred eu că ar putea fi și mai bine, în sensul că am putea fi și noi pe o linie de vizitare, la nivel național. Zona este una de arie protejată, ceea ce atrage foarte mult” , a declarant primarul comunei Polovragi Gheorghe Epure.

  Sursa foto: haisasocializam.ro

  Și la Peșterea Muierii din Baia de Fier numărul turiștilor a crescut semnificativ. Pensiunile din zonă nu duc lipsă de turiști. Oamenii, ospitalieri, susțin că au turiști care vin anual. “ Ne bucurăm de oaspeți în zilele de vară. Era momentul ca și județul Gorj să fie ridicat la adevărata sa valoare. Avem turiști care ne vizitează anual, vorbim de sejururi restrânse de 2-3 zile dar, sperăm noi, pe viitor, la mai mulți oaspeți și între sezoane”, a transmis Ionuț, proprietarul unei pensiuni din zonă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: