spot_img
11.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitatePești morți pe lacul de acumulare din Târgu Jiu

  Pești morți pe lacul de acumulare din Târgu Jiu

  Câțiva pești au fost observați de un trecător în timp ce pluteau pe deasupra apei lacului de acumulare din Târgu Jiu. Nu se cunoaște exact cauza morții.

  Claudiu Fiu, vicepreședintele Asocieției Județene a Vânătorilor și Pescarilor (AJVPS) Gorj, a spus că sunt mai mulți factori care pot cauza decesul: „Sunt foarte mulți factori care pot provoca mortalitate. Peștii, ca orice vietate, nu sunt nemuritori, au și ei dușmani de toate felurile… Din păcate, din ce în ce mai mulți. În zona respectivă exista populații de răpitori care se hrănesc cu acești pești și care-i pot răni (vidre, cormorani). Există probabilitatea să fie scăpați din juvelnicul unui pescar. Pot fi răniți de evacuarea din barajul de amonte. Sunt foarte multe cauze, dar în acest caz aș exclude factorul poluator, deoarece cei doi pești au dimensiuni în media normală și nu mai există cazuri de mortalitate în rândul altor specii cu sensibilitate scăzută la poluare (roșioară, clean, oblete, etc). Asta nu înseamnă că apele sunt nepoluate, există poluare în toată țara.
  Și în anii trecuți au apărut pești de un anumit calibru pe suprafața apei, cauza mortalității fiind rănirea de către cormorani. Practic, cormoranul vânează o hrană cu dimensiune mai mare decât poate înghiți, pestele este rănit în zona sistemului respirator și în câteva zile survine decesul. Nu este cazul de panică, așa funcționează natura și în apă și pe mal există prădători.
  Peștele este specia caras.”

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: