spot_img
11.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitatePianul de peste 35.000 de euro de la teatru n-a fost masă...

  Pianul de peste 35.000 de euro de la teatru n-a fost masă pentru muncitori „doar câteva minute”

  Pianul cu o valoare de peste 35.000 de euro,din incinta Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, a fost folosit zile întregi pe post de masă, de către muncitorii care lucrează la reabilitarea sălii de spectacole, și nu preț de doar câteva minute, așa cum a susținut conducerea teatrului.

  „În ultimul timp, fiind foarte ocupată cu lucrul la spectacolul «Clytemnestra», nu am putut citi ultimele știri. Dar dând peste articolul d-ului Berculescu din ziarul Adevărul, nu pot decât să-i dau dreptate în constatarea dumnealui. Eu am trecut zile întregi pe lângă acel minunat pian învelit derizoriu cu acea folie de plastic, care pe vremea când am trecut eu mai era și descoperit pe la colțuri, adică în fotografia de la ziar arată chiar bine, și pe care zăceau acele sticle de Fanta, Cola și mâncare pusă pe farfurii de unică folosință“, a spus Mălina Andrei, coregraf, pe un grup de comunicare.

  „Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat“

  Pianistul Florin Berculescu, care este și dirijorul orchestrei „Lyra Gorjului“, spune că a înlemnit când a văzut fotografia cu pianul la care cântă în concerte: „Am rămas înlemnit când am văzut fotografia. E ca și cum ai înjura într-o biserică. Eu am făcut parte din comisia care a hotărât achiziționarea sa. Este un pian foarte bun, folosit de pianiști de top care au fost invitați în Târgu Jiu. Prețul lui atunci când a fost achiziționat a fost de aproximativ 26.000 de euro, iar acum valoarea lui depășește 35.000 de euro“, a spus pianistul Florin Berculescu.
  Acesta a precizat că instrumentul poate fi deteriorat: „În momentul în care este pus în plastic, atunci înseamnă o variație de temperatură și poate să fie deteriorat. Pianul are o cutie din lemn în care este așezat sau cu care este transportat. Nu știu de ce nu a fost pus în aceasta. Pianul se poate dezacorda cu acea folie pe el și poate să aibă de suferit. Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat“, a mai spus pianistul.

  Romanescu: „O susțin în totalitate“

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că o susține în totalitate pe directoarea teatrului și că acuzațiile sunt niște mizerii: „O susțin în totalitate pe doamna Ghițulescu. Faptul că nu intră în aceste mizerii și stă în banca ei este de apreciat“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, la o emisiune de la Tv Sud.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: