spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitatePolițiști gorjeni, specializați în prevenirea și combaterea fraudei

  Polițiști gorjeni, specializați în prevenirea și combaterea fraudei

  Doi polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și unul din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, au participat, în perioada 6-10 iulie, la o acțiune de pregătire în domeniul prevenirii și combaterii fraudei, care a avut loc în municipiul Craiova.

  Experți ai Institutului Național de Criminalistică și specialiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice le-au prezentat aspecte de interes privind tendințele actuale ale criminalității economico-financiare, precum și metode, tehnici și instrumente moderne de luptă împotriva fenomenului infracțional ce afectează interesele financiare ale UE.

  „Totodată, activitățile de pregătire au vizat creșterea conștientizării în rândul actorilor implicați în lupta împotriva criminalității economice cu privire la riscurile cauzate de fenomenul infracțional, printr-o mai bună înțelegere a cadrului legal aplicabil domeniului de referință și punerea în aplicare a prevederilor acestuia, la nivel național, într-un mod uniform și coerent“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

   

  Proiect finanțat din fonduri europene

  Poliția Română, prin Institutul Național de Criminalistică, derulează în această perioadă proiectul ‚,Schimb de cunoștințe și bune practici între actorii relevanți de la nivel național și internațional implicați în lupta împotriva infracțiunilor financiare ce afectează bugetul UE”.

  „Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Hercule III 2020 – Componenta Conferințe, ateliere de lucru și seminarii, derulându-se în perioada ianuarie 2021 – septembrie 2022 și are un buget de 136.157,50 de euro, dintre care 108.926 de euro reprezintă finanţarea Uniunii Europene.

  Proiectul își propune să contribuie la întărirea capacității structurilor Poliției Române de investigare și administrare a probatoriului judiciar, prin creșterea nivelului de pregătire a specialiștilor, în scopul combaterii infracțiunilor de fraudă şi a altor activități ilicite ce pot afecta interesele financiare ale Uniunii Europene.

  Conform graficului de implementare al proiectului, în perioada 2 mai – 1 iulie 2022, au fost desfășurate, la nivel regional, 9 sesiuni de instruire pentru specialiștii cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii fraudei și a altor infracțiuni conexe, respectiv specialiști criminaliști, ofițeri de investigare a criminalității economice, precum și alți profesioniști implicați în procesul judiciar (procurori, judecători etc.).

  Cele nouă activități de pregătire au fost organizate în București, Ploiești, Timișoara, Brașov,Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Suceava și Constanța, reunind peste 180 de practicieni din toate județele României, implicați în investigarea infracțiunilor de natură economico-financiară și examinarea mijloacelor de probă în legătură cu acestea.

  Proiectul se va încheia prin organizarea și desfășurarea unei conferințe internaționale în București, în luna septembrie 2022, ce va promova schimbul de experiență și bune practici între autorități relevante de aplicare a legii la nivel UE și non-UE, în domeniul combaterii neregulilor frauduloase care afectează bugetul integrat al Uniunii Europene“, au mai transmis reprezentanții Poliției Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: