spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
marți, iulie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitatePolițiștii gorjeni au ajutat doi frați să se regăsească după 30 de...

  Polițiștii gorjeni au ajutat doi frați să se regăsească după 30 de ani

  Doi fraţi care au fost separați în copilărie s-au regăsit după 30 de ani, cu ajutorul polițiștilor gorjeni.

  Robert şi Ionel Răducu au fost separaţi atunci când părinţii lor, care locuiau în Târgu Jiu, au divorţat. Robert a rămas cu tatăl şi Ionel cu mama sa, în Târgu Jiu. După numai câţiva ani, copilul rămas în grija mamei a fost abandonat de aceasta în gară şi a ajuns, astfel, în grija statului.
  În schimb, Robert a trăit alături de tatăl său în localitatea Aiud, din judeţul Alba, iar Ionel a fost adoptat de o familie din Novaci.
  Robert, în vârstă acum de 33 de ani, a trăit mereu cu gândul la fratele său mai mic cu un an şi nu şi-a pierdut speranţa că se vor regăsi. A încercat să-l găsească prin intermediul rudelor, dar nu a reuşit. El a apelat la ajutorul Poliţiei Gorj şi a trimis o petiţie pe e-mail: „Am scris o petiţie către IPJ Gorj cu privire la fratele meu, în încercarea de a-l găsi. Ştiam că am un frate, dar nu ştiam nimic de el de 30 ani. Am scris la Poliţie şi am fost contactat. Le-am scris toate detaliile pe care le ştiam de rude.

  Aveam 2-3 ani atunci când ne-am despărţit. Am fost mereu cu gândul la el, deoarece ştiam că este undeva. Am încercat să-l găsesc prin intermediul rudelor. I-am simţit lipsa fratelui şi mi-aş fi dorit să copilărim împreună.
  Nu mi-a venit să cred, atunci când am fost sunat de cei de la poliţie să mă anunţe că mi-au găsit fratele. Am fost foarte bucuros. Întotdeauna am sperat să-l întâlnesc şi să-l strâng în braţe“.

  Robert a ajuns în România în seara zilei de luni, 15 august, cu avionul. Ionel l-a aşteptat pe aeroport. Cei doi s-au strâns în braţe şi au plâns. „A fost emoţionant. Am povestit mult. Avem multe de vorbit după 30 de ani. O să păstrăm legătura şi să devenim mai apropiaţi. Încercăm să recuperăm timpul pierdut“, a povestit Robert.

  Alături de cei doi s-a aflat şi tatăl lor.

  Cei doi frați au mers, astăzi, la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, pentru a le mulțumi polițiștilor pentru ajutorul oferit.

  „Nu ştiam că am un frate“


  Ionel Răducu Dincă nu ştia, până de curând, că are un frate, până când poliţiştii l-au anunţat despre existenţa lui. „Eu nu ştiam că am un frate. După anul 2010, am auzit ceva că s-a sesizat cineva că aş mai avea un frate. Nu am aflat nimic şi nu am mai dat atenţie. Atunci când am fost căutat de poliţie nu ştiam despre ce este vorba. Am aflat de la ei că am un frate care mă caută“, a relatat Ionel.

  Ionel a fost crescut de părinți adoptivi

  Ionel a crescut o perioadă la casa de copii, după care a fost adoptat de o familie din Novaci. „Nu am stat mult la casa de copii din Novaci. Am fost luat de acolo de către părinţii adoptivi la vârsta de trei ani şi jumătate. A fost bine în familia adoptivă. Am fost îngrijit ca de nişte părinţi, mi-au dat o educaţie. Nu m-am gândit să îmi caut familia, mai ales când am auzit că am fost lăsat pe un peron“, a precizat tânărul.

  Robert trăieşte din anul 2014 în Anglia, iar acum este student la Asistenţă Medicală. Fratele său trăieşte în Germania de aproximativ patru ani. „Mă gândesc să merg în Anglia, dar este mai complicat. Eu am contract şi nu pot să plec aşa uşor“, a spus Ionel.

  „Au fost întâmpinate multe dificultăţi“

  Oana Iuliana Vlăduţ, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, a spus că poliţiştii nu au avut o misiune uşoară, deorece, în acel an, au fost abandonați în gară doi copii: „La data de 1 iulie, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au primit o sesizare prin e-mail, formulată de către un cetăţean român domicilat în Anglia, prin care ne ruga să-i găsim fratele dispărut de 30 de ani.
  Colegii mei s-au mobilizat şi au constituit o echipă de lucru şi au fost demarate verificări. Au fost întâmpinate multe dificultăţi, deoarece tânărul a fost de negăsit în bazele de date. Din verificări s-a stabilit că a fost abandonat de mamă şi de bunică în gara din Târgu Jiu în anul 1992. Copilul a fost găsit de un poliţist, care a decedat între timp.

  De asemenea, mama minorului a decedat şi ea în anul 2007, iar bunica a fost foarte reticentă şi nu a vrut să colaboreze. Colegii mei au contactat Protecţia Copilului şi au aflat că în anul 1992, doi copii au fost abandonaţi în gară. A fost dificil de stabilit care era copilul căutat de noi. Fratele a fost recunoscut după un semn particular din copilărie, care a fost recunoscut de tată şi astfel au reuşit să-l găsească“.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!