spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitatePortretul lui Ceaușescu și sigla echipei Rapid, la înălțime, în curtea unui...

  Portretul lui Ceaușescu și sigla echipei Rapid, la înălțime, în curtea unui localnic din Câlnic

  Un localnic din comuna Câlnic, satul Câlnicul de Sus, a amplasat, pe un suport aflat la o înălțime de aproximativ patru metri, portretul fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu, dar și sigla echipei sale de suflet, Rapid.

  „L-am pus pe Ceaușescu ca să își ceară scuze toți la el, pentru că a fost ucis. Românii o duceau mai bine pe vremea lui, aveau locuri de muncă și puteau să își plătească facturile. Eu nu am fost membru de partid și l-am urât pe Ceaușescu. L-am pus acolo ca să-mi cer eu scuze, în primul rând. Rapidul este echipa mea de suflet. Am și hangarul colorat în culorile echipei“, a spus Eugen Găman. Aceasta are vârsta de 65 de ani și este pensionar. „Am lucrat lăcătuș mecanic, lucrător de calitate și maistru la Întreprinderea de Utilaj Miner Rovinari“, a mai precizat localnicul din Câlnic.

  „Am dreptul să pun pe cine vreau la mine în curte”

  Chipul lui Nicolae Ceaușescu și sigla Rapidului au fost imprimate pe o prelată.

  „Am făcut portretul lui Ceaușescu și sigla Rapidului la Târgu Jiu, pe o prelată montată pe o ramă metalică. (…) Unii se opresc, se miră și spun «Uite-l pe nea Nicu». Am dreptul să pun pe cine vreau la mine în curte“, afirmă localnicul din Câlnic.

  Eugen Găman este un nostalgic: „Acum se moare de foame. Ceaușescu a fost cel mai mare patriot. Lumea o ducea bine atunci. Acum nu mai au bani ca să-și plătească facturile“.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!