spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrefectul de Vâlcea are planuri mari pentru Gorj

  Prefectul de Vâlcea are planuri mari pentru Gorj

  Weekend important pentru autorităţile judeţelor traversate de Transalpina. Pe lângă acţiunea de ecologizare la care au luat parte, autorităţile au adus în discuţie şi subiectul regionalizării, un subiect prezent şi foarte discutat de toţi reprezentanţii instituţiilor publice din România. La întâlnire prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, a declarat că nu doreşte formarea regiunii Oltenia aşa cum se aşteaptă administraţiile din judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt. Potrivit prefectului Nadolu, Vâlcea şi Gorjul ar trebui să formeze o regiune alături de judeţele Hunedoara, Alba şi Sibiu întrucât toate această zonă este străbătută de Transalpina.

  Regionalizarea este un subiect actual care face ca instituţiile publice să fiarbă. Nu se ştie cum, în ce fel se va realiza, însă este cert că acest proiect va deveni viabil în anii ce vor veni. Despre regionalizare au vorbit puţin şi prefecţii judeţelor traversate de şoseaua Transalpina, prefecţi care au declarat în unanimitate că aceste judeţe Alba, Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Sibiu ar trebui să formeze un tot iar prefectul de Alba a plusat, declarând că doreşte ca oraşul capitală de regiune să fie chiar la Alba-Iulia. Întâlnirea a avut loc în weekend-ul ce a trecut, cu ocazia unei ample acţiuni de ecologizare a zonei Transalpina. „Nu vorbesc politic, dar pentru că se vrea să se facă regionalizare, mie ca prefect de Vâlcea mi-ar conveni o regionalizare cu Gorjul, cu Hunedoara, cu Alba şi cu Sibiul pentru că Transalpina ne legă pe toţi. Cel puţin, pe noi, cei de la Vâlcea, de Dolj, de Mehedinţi nu ne leagă aproape nimic”, a spus Mircea Nadolu. Prefectul de Alba a plusat, declarând că ar vrea să fie capitala la Alba. Răspunsurile autorităţilor prezente nu au întârziat să apară. „Vom face capitala unde vreţi, ori la Alba, ori la Sibiu, dar să se facă aşa regionalizarea. Nu vreau la Vâlcea”, a mai spus prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu.

  Ideea, agreată şi de prefectul de Gorj

  Ideea includerii judeţelor Gorj şi Vâlcea într-o altă regiune decât Oltenia a fost agreată şi de prefectul judeţului nostru, Claudiu Teodorescu. Aflat în Valea Frumoasei, judeţul Alba la o întâlnire cu prefecţii din judeţele străbătute de Transalpina, Claudiu Teodorescu a susţinut formarea unei Asociaţii Interjudeţene cu Vâlcea, Hunedoara şi Alba în contextul viitoarei regionalizări. „Anul trecut domnul Fârlan ne-a dat o idee bună, aceea de a crea o zonă Transalpina. Am trimis invitaţii colegilor din judeţele străbătute de Transalpina să creăm o asociaţie inter-judeţeană Transalpina. De la acea idee am avut inclusiv un Guvern regional, la care a participat şi primul-ministru şi l-am avut la Gorj, apropo de o eventuală regionalizare, în formatul acesta, unde poate fi capitala. De la Gorj se porneşte, ne oprim la Alba. Există colaborare şi asta este important”, a spus prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: