spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitatePreședintele CJ Gorj a semnat la MDLPA contractele pentru reabilitarea energetică a...

  Președintele CJ Gorj a semnat la MDLPA contractele pentru reabilitarea energetică a celor două spitale

  Președintele Consiliului Județean Gorj a semnat, la sediul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), cele două contracte de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), privind reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, locația din strada Progresului nr. 18 (Spitalul 700) și a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Runcu.

  Contractele au fost semnate în prezența directorului Direcției Generale de Implementare a PNRR, Dragoș Buhociu, din cadrul Ministerului Dezvoltării și a subsecretarului de stat Aurel Dragoș Drăghescu.

  Cele două contracte de finanțare în cadrul PNRR, Componenta 5-Valul renovării, axa 2 -Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, ce vizează îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

  Conform informațiilor din studiul de fezabilitate, clădirea din strada Progresului, nr. 18 a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu urmează să fie termoizolată, iar întreaga tâmplărie din PVC urmează să fie înlocuită cu una mult mai eficientă. De asemenea, vor fi înlocuite instalațiile de încălzire și preparare a apei calde pentru consum, instalațiile electrice de iluminat și, nu în ultimul rând, unitatea sanitară va avea o sursă proprie de energie regenerabilă, respectiv panouri solare mono cristaline. De asemenea, clădirea va fi dotată cu un sistem de monitorizare independentă a calității aerului, a sistemelor electrice și de iluminat precum și a altor sisteme instalate în clădire (detecție efracție și incendiu, sistemele de control acces și de supraveghe video etc.).

  Lucrări similare vor fi executate și la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița, cu precizarea că aici independența energetică va fi asigurată, total sau parțial, de către un parc fotovoltaic de 0,5 MW, cu structura de producție completă, respectiv fixarea la sol, invertoare, comutator inteligent și transformator. De asemenea, va fi montat un sistem de încălzire principal, realizat din pompe de căldură, racordat la circuitul de încălzire existent. Potrivit contractelor de finanțare, valoarea cumulată a celor două proiecte este de peste 46 de milioane de lei, respectiv 23,12 milioane de lei (fără TVA) pentru reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și 23,43 milioane de lei (fără TVA) pentru proiectul de creștere a eficienței energetice la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița.

  Cosmin Popescu: „Serviciile medicale de calitate sunt prioritare pentru noi”

  Președintele Consiliului Județean Gorj a precizat, după semnarea celor două contracte la MDLAP, că ambele obiective au fost prevăzute ca investiții prioritare la nivelului județului Gorj și fac parte din strategia pe termen mediu și lung a instituției privind asigurarea unui sistem sanitar performant și de calitate pentru cetățeni. „Serviciile medicale de calitate sunt o prioritate pentru noi, iar semnarea contractelor de finanțare pentru aceste două investiții demonstrează, încă o dată, preocuparea permanentă pentru asigurarea condițiilor și a climatului adecvat pentru diagnosticarea și tratarea în cele mei bune condiții a pacienților. Nu ne vom opri doar la cele două proiecte, sperând că, în perioada următoare, vom găsi soluțiile de finanțare pentru extinderea spitalului județean, prin construirea unui nou corp de clădire”, a precizat președintele CJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: