spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimar: ”Bugetele primăriilor date peste cap. Amânăm plăți!”

  Primar: ”Bugetele primăriilor date peste cap. Amânăm plăți!”

  Bugetele UAT-urilor din Gorj, în aer. Primarii se plâng că sunt nevoiți să amâne plăți pe investiții pentru a nu lăsa ulițele în beznă și elevii în frig.

  Primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan, susține că bugetul primăriei este dat peste cap de plata utilităților. Cel mai mult se cheltuie pe energia electrică. “La primărie, pentru iluminatul public facturile sunt uriașe. Ne-au dat bugetul peste cap. Mai renunțăm la anumite investiții. Nu poți să lași oamenii așa. Amânăm plăți, plătim anul viitor. Eu nu pot să îmi fac un calcul pentru utilități, până acum făceam calcule estimative, anul acesta nu mai putem face așa ceva. Așteptăm rectificarea! Este trist ceea ce se întâmplă și mie, ca primar, îmi este foarte greu. Dai bani stat, la stat! Suntem ținuți foarte mult în loc pentru avize. Dacă vreau să fac un drum, dau CEZ-ului bani, nu mută stâlpul, nu nimic, dar ia bani”, a mai transmis primarul.

  În ceea ce privește noile investiții, și acestea sunt sub semnul întrebării. “Este foarte greu, se vede! Pentru Angel Saligny s-a schimbat depunerea documentelor față de PNDL. Sunt proceduri noi și timpul trece, dar sperăm că se va rezolva. A fost perioada pandemiei, perioada creșterii preșurilor care nu se justifică. Sunt o grămadă de șantiere care nu sunt recepționate, din PNDL I și PNDL II. Anul acesta cu siguranță nu vom semna noi contracte, poate anul viitor”, a mai transmis primarul din Bălănești.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: