spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimăria Drăguţeşti, fără primar!

  Primăria Drăguţeşti, fără primar!

  Prefectul Alin Văcaru a semnat, vineri, ordinul de încetare a mandatului primarului interimar de la Drăguţeşti, Irinel Ungureanu. În această săptămână, va avea loc o şedinţă de Consiliu local la Drăguţeşti, pentru a se desemna un nou primar interimar. Liberalii gorjeni sunt încrezători, însă, că preşedintele organizaţiei PNL din localitate, Vasile Paştea, va fi noul primar interimar.

  primaria-dragutesti-1Irinel Ungureanu era viceprimar cu atribuţii de primar în localitatea Drăguţeşti, ca urmare a încetării mandatului de primar al penelistului Vasile Moşoiu din cauza unei condamnări. Vineri, însă, ordinul de încetare a mandatului primarului interimar Irinel Ungureanu, a fost semnat de prefectul de Gorj, Alin Văcaru. Asta, după ce liberalii i-au retras sprijinul politic şi chiar i-au cerut în mai multe rânduri să demisioneze. „Biroul Politic al Partidului Naţional Liberal, partidul pe listele căruia a candidat Irinel Ungureanu, ne-a comunicat că i-a fost retras sprijinul politic din partea organizaţiei judeţene a partidului. S-a emis ordinul de încetare a mandatului domnului Irinel Ungureanu, conform legii. Ordinul a fost semnat vineri, 20 noiembrie. Cred că astăzi (n.r.) ieri, i-a fost comunicat prin fax secretarului Primăriei Drăguţeşti, ordinul de încetare a mandatului şi urmează să îl trimitem şi prin poştă”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

  Majoritate

  Acum, liberalii gorjeni îşi fac cărţile şi sunt optimişti că liderul organizaţiei peneliste din Drăguţeşti, Vasile Paştea, va fi desemnat primar interimar în viitoarea şedinţă de consiliu local din localitate. Şedinţa ar trebui să aibă loc în această săptămână, după ce ordinul de încetare a mandatului lui Irinel Ungureanu va fi comunicat Primăriei Drăguţeşti. Reprezentanţii PNL Gorj mizează pe majoritatea pe care o au în consiliul local. „În acest moment, există ordinul semnat. Trebuie comunicat secretarului Primăriei Drăguţeşti şi trebuie convocată şedinţă de consiliu local astfel încât să fie validat următorul supleant al listei USL, la momentul respectiv şi să se aleagă un nou viceprimar. Noi am decis conduita pe care trebuie să o avem la Drăguţeşti. Am avut o întâlnire cu mult timp în urmă. Acolo, consilierii şi organizaţia au decis ca domnul Paştea, preşedintele organizaţiei să fie susţinut şi să ocupe această funcţie de viceprimar şi sperăm ca în prima şedinţă să se şi întâmple lucrul acesta. La Drăguţeşti, avem majoritate în Consiliul Local”, a declarat Dan Vâlceanu, co-preşedintele PNL Gorj. Şirul evenimentelor politice neplăcute de la nivelul localităţilor din Gorj care şi-au pierdut primarii urmare a problemelor cu legea pare să ia sfârşit. Peneliştii gorjeni câştigă teren, la sfârşitul săptămânii trecute, liberalul Antonie Serafim fiind desemnat viceprimar cu atribuţii de primar al comunei Padeş. La Drăguţeşti, semnarea ordinului de încetare a mandatului primarului interimar de la Drăguţeşti, Irinel Ungureanu, vine şi ca urmare a afirmaţiilor făcute de co-preşedintele PNL Dan Vâlceanu, la începutul lunii, că dacă acest lucru nu se întâmplă, dă Prefectura în judecată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: