spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesUrmașa Filofteiei Lăcătușu, Mihaela Daju, o tânără de succes!

  Urmașa Filofteiei Lăcătușu, Mihaela Daju, o tânără de succes!

  La doar 20 de ani, Mihaela Daju, nepoata artistei Filofteia Lăcătușu, se îndreaptă spre cele mai înalte culmi ale succesului. Tânăra a obținut deja numeroase trofee, iar visul său cel mare este să devină profesor de muzică și o interpretă de muzică populară consacrată. Tânăra născută la Alimpești a fost crescută de bunică, iar în prezent locuiește la o mătușă a sa. Deși nu i-a avut aproape pe părinții săi, aceștia fiind plecați în străinătate de ani buni, tânăra a luptat să își împlinească visul, acela de a deveni un artist.

  mihaela daju 1A debutat în muzică la 6 ani

  Reporter: La ce vârstă ai debutat în muzică şi unde?

  Mihaela Daju: Am debutat în muzică la vârsta de 6 ani pe scena căminelor culturale din comuna mea natală, Alimpești, cu frumoasele melodii populare „Leliță Mărie” și „Azi am să crestez în grindă ”, fiind acompaniată de marele solist instrumentist Emil Lăcătușu.

  Rep.: Cum a fost acel moment în care ai ajuns în faţa unui public? Ce ai simţit?

  M.D.: Am cântat fără întrerupere șase melodii populare, fără acordul celui care mă acompania, astfel punându-l într-o situație delicată încât trebuia să gândească anticipat ce melodie cânt. Aplauzele îndelungi ale publicului nu mi-au creat emoții, ba mai mult, mi-au dat încredere și am simțit că trebuie să continui.

  A câștigat numeroase premii

  Rep.: Care a fost cel mai mare premiu pe care l-ai câştigat până acum?

  M.D.: Am câștigat Marele premiu la Festivalul concurs de interpretare a cântecului popular „Mureș, pe marginea ta”- ediția XXVIII/Ocna Mures, în noiembrie 2015 și am mai câștigat Marele premiu la festivalul Național de interpretare a cântecului popular Românesc „Felician Farcașiu”-editia a VIII-a – 14-15 noiembrie 2015-SEBEȘ ALBA. Totodată, am obținut locul II la Festivalul cântecului popular românesc „Maria Lătărețu”, ediţia XXII, în perioada 9-12 noiembrie 2015. Alte premii am obținut la Băile Lipova, unde am luat locul II, la festivalul „Florile Ceahlaului” am obținut locul II, La Timișoara, la festivalul „Iosiv Sivu și Cosmin Golban” am obținut o mențiune, la festivalul din luna august 2015 am locul II. Am participat și la alte concursuri de muzică populară și de fiecare dată am obținut un premiu sau cel puțin o mențiune.

  Idolul ei în muzică este și mentorul său

  Tânăra artistă admiră numeroși artiști care au fost ca un exemplu în dezvoltarea carierei sale.

  Rep.: Ai un idol în muzica populară? Cine este şi de ce admiri această persoană?

  M.D.: Da, Ion Drăgan, Victorița Lăcătușu, Claudia Torop și nu în ultimul rând, Filofteia Lăcătușu și Maria Lătărețu. Il admir pe Ion Drăgan pentru perseverența în muzica populară autentică, dar și pentru calitățile deosebite de îndrumător al tinerelor talente pe linia muzicii populare, cât și pentru dorința sa ca elevii pe care-i instruiește în cadrul Școlii Populare de Artă să ajungă pe culmile cele mai înalte ale muzicii populare.

  Vrea să ajungă un artist renumit

  Rep.: Care este visul tău în ceea ce priveşte cariera ta muzicală?

  M.D.: Să ating cele mai înalte culmi ale succesului în muzica populară autentică așa încât să pot reprezenta cu cinste locul meu natal care, pentru orice român, este un loc sfânt.

  mihaela daju 3Rep.: Cum ar fi viaţa ta fără muzică?

  M.D.: Eu nu mi-am imaginat niciodată viața mea fără muzică. Cred că ar fi pustie și fără sens.

  Vrea să fie profesor de muzică

  Și cum nu își imaginează viața fără muzică, Mihaela își dorește să devină profesor. Astfel, are șanse să ducă mai departe tradiția și dragostea pentru folclor.

  Rep.: Îţi doreşti să te pregăteşti şi pentru o altă meserie pe viitor? Dacă da, ce meserie ai vrea să ai?

  M.D.: Pe lângă cariera mea în muzica populară, îmi doresc să merg la Conservator și să devin profesor de muzică, pentru că este necesar să împletești talentul cu vaste cunoștințe teoretice, iar devenind profesor de muzică am posibilitatea să ajut, la rândul meu, tinere talente.

  Rep.: Care este cea mai mare temere a ta?

  M.D.: Cea mai mare temere din viața mea este aceea că pot să întâlnesc obstacole care să-mi oprească ascensiunea.

  Rep.: Există un iubit în viaţa ta? Intenţionezi să te căsătoreşti în următorii 2-3 ani?

  M.D.: Da ,există un iubit în viața mea, dar încă nu am făcut un plan al căsătoriei.

  Rep.: Cânţi propriile tale melodii sau interpretezi din repertoriul altor artişti?

  M.D.: Cânt și propriile mele melodii, dar cânt și din repertoriul altor artiști precum Ion Drăgan, Victorița Lăcătușu, Claudia Torop, Olguța Berbec și nu în ultimul rând din repertoriul regretatei privighetori a Gorjului, Maria Lătărețu.

  Rep.: Ai lansat vreun album muzical până acum sau intenţionezi să faci acest lucru?

  M.D.: Nu am lansat un album muzical până în momentul de față, primul meu album este în lucru, mai am câteva piese de pus la punct și pe această cale permiteți-mi să-i mulțumesc maestrului Aurel Blondea –dirijor al Ansablului Profesionist „Doina Gorjului” care m-a ajutat foarte mult.

  mihaela daju 2Premiată la Festivalul „Maria Lătărețu”

  Tânăra artistă a participat și la Festivalul „Maria Lătărețu” de anul acesta, iar talentul său nu a rămas nerăsplătit.

  Rep.: Cum ţi s-a părut experienţa de la Festivalul „Maria Lătăreţu”?

  M.D.: Experiența de la Festivalul Maria Lătărețu a fost pentru mine ceva care mi-a dat încredere în propria-mi persoană având în vedere că selecția concurenților s-a făcut de un juriu care a avut în componența sa nume grele din muzica populară precum: Elise Stan, Gelu Stan, Violeta Ianculescu , Claudia Torop, Gheorghe Porumbel și alții.

  Rep.: Cum ai vrea să fie viaţa ta peste 10 ani? Atât în plan personal, dar şi profesional?

  M.D.: Peste 10 ani aș vrea să fiu o solistă consacrată, să am o familie bine închegată care să mă înțeleagă în parcurgerea mai departe a drumului pe care l-am ales, să am doi copii care să calce pe urmele mele.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: