spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimăria Târgu Jiu vrea să reducă la jumătate factura pentru iluminatul festiv

  Primăria Târgu Jiu vrea să reducă la jumătate factura pentru iluminatul festiv

  Atmosferă de poveste la Târgu-JiuEdilii din Târgu Jiu și-au propus să reducă la jumătate, față de anul trecut, factura pentru iluminatul festiv.

  Se lucrează la montarea echipamentelor pentru Sărbători, nu vor mai fi, însă, toate instalațiile din anii trecuți. Este vorba de echipamentele de iluminat cu foarte multe corpuri luminoase, care se și montau foarte greu și aveau un consum ridicat de energie electrică.

  Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat la un post local de televiziune, că, în ultimele zile din noiembrie, va începe și montarea unui brad natural în centrul municipiului. Acesta va fi împodobit în mod corespunzător cu instalații pe bază de led, economice. Consumul va fi redus în mod substanțial, față de bradul digital, care în acest an va rămâne în depozitele municipalității.

  „Ținta noastră este ca, în acest sezon, să reducem la jumătate factura cu iluminatul festiv. Acest lucru va putea să fie realizat prin renunțarea la anumite echipamente și instalații cu un consum mare și la folosirea de echipamente pe led. Ne vom orienta, pe de altă parte, să amenajăm corespunzător și alte zone din municipiu pentru ca locuitorii orașului să nu mai vină până în centru să vadă luminițele de sărbători. Astfel de instalații vor fi montate și în zona Debarcader și la Lido. În mod cert, factura la energie pentru iluminatul festiv din acest sezon va fi mult mai mică, raportat la ce s-a întâmplat iarna trecută.”, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!