spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimăria Turceni nu poate asigura o parte din pacienţi

  Primăria Turceni nu poate asigura o parte din pacienţi

  Primăria Turceni a reuşit ca din cei 100 de pacienţi ai Secției Psihiatrie, pentru 80 să obţină asigurări. În ceea ce priveşte restul pacienţilor în număr de 20, explicaţia dată de primarii localităţilor de unde provin a fost una simplă, pacienţii în cauză sunt proprietari de terenuri, şi nu pot fi asiguraţi. Aşa se face că, în prezent, Primăria Turceni şi Spitalul Orăşenesc suportă lunar cheltuieli de 20.000 de lei cu cei 20 de neasiguraţi, fără a avea cel puţin o şansă de a putea recupera aceşti bani.

  În urma demersului iniţiat de edilul oraşului Turceni, împreună cu reprezentanţii Prefecturii Gorj, în marea lor majoritate pacienţii Secţiei de Psihiatrie Turceni au devenit persoane asigurate. Excepţie de la această situaţie o face cei 20 de pacienţi cărora nu li s-a putut face asigurare întrucât aşa cum au declarat primarii localităţilor de pe raza cărora provin, aceștia deţin terenuri, cu alte cuvinte sunt proprietari. Cum lunar asigurarea medicamentelor, a hranei și a agentului termic pentru un pacient se ridică la 1.000 lei, Primăria Turceni are şanse minime de a recupera pe cei 20.000 lei pe care cheltuiește cu pacienţii neasiguraţi.

  Iordache: „Am putea să-i scoatem în stradă”

  După ce a reuşit să asigure 80 din cei 100 de pacienţi, Primăria Turceni continuă eforturile. Edilul localităţii, Ion Iordache, a declarat că „avem asigurate pentru sezonul de iarnă toate condiţiile, apă caldă, căldură, medicamente. Însă … cu toate acestea trebuie să rezolvăm și situaţia celor 20 de internaţi din Psihiatrie care au rămas neasiguraţi. Să vedem cum vom reuşi, pentru că nu ni se decontează serviciile şi este foarte greu să suportăm de la buget cheltuielile cu aceşti oameni neasiguraţi”, a mai declarat edilul-şef. De altfel, Iordache a precizat că „situaţia ne permite să-i scoatem din spital, dar consider că este omeneşte să avem grijă de ei, având în vedere situaţia în care se află”.

  Prefectul: „Trebuie modernizată Secţia Psihiatrie”

  Aflat în oraşul Turceni, prefectul judeţului Liviu Andrei a făcut şi o vizită cadrelor medicale de la Secţia Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc Turceni. Contactat telefonic, prefectul a declarat că problema celor 20 de pacienţi neasiguraţi trebuie soluţionată cât mai repede. „Este un pas important, ca din cei 100 de pacienţi, 20 să mai trebuiască asiguraţi. Trebuie să mai rezolvăm şi acest mic pas”, a mai precizat prefectul. Liviu Andrei a declarat că o prioritate ce nu poate fi omisă, constă în modernizarea Secţiei Psihiatrie, acesta primind şi un referat în acest sens.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!