spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimarii, îngrijorați de plata utilităților: „Vor fi mai mari decât salariile angajaților”

  Primarii, îngrijorați de plata utilităților: „Vor fi mai mari decât salariile angajaților”

  Primarii gorjeni fac apel la guvernanți să găsească o soluție pentru ca utilitățile la gaze și energie electrică să nu mai crească. Majorarea taxelor duce la costuri uriașe pentru UAT-urile din județul Gorj.

  Primăria Târgu Jiu a plătit în 2021 circa 6 miliarde de lei pentru plata facturilor la energie electrică. Potrivit primarului, după expirarea vechiului contracte, sumele vor exploda. Marcel Romanescu se așteaptă la triplarea costurilor. „Sunt foarte, foarte mari facturile. Dacă acum doi ani de zile ne bucurăm că aveam un proiect cu finanțare europeană pentru realizarea iluminatului pe bază de leduri pe tot Municipiul Târgu Jiu, care asigura o economie de 40%, astăzi, facturile doar la energie electrică ajung undeva, pe un an de zile, prețuri nemajorate, la aproape 6 milioane de RON. Încă nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla după luna aprilie, pentru că până pe 1 aprilie am adiționat contractele la tarifele vechi, de pe 1 aprilie trebuie să mergem pe noi licitații sau pe bursă pentru a încheia noi contracte, iar la valorile care sunt pe piață deja mi se triplează facturile. Vom ajunge la un buget mai mare,  poate de aproximativ 10 milioane de RON pentru Municipiul Târgu Jiu. Vom ajunge în situația în care costurile cu energia electrică și cu gaz să fie mai mari decât salariile angajaților noștri “, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Și în județ sunt probleme. Primarii solicită sprijin de la centru. La cum evoluează lucrurile populația va ieși în stradă.

  „Guvernanții noștri trebuie să intervină să ia măsuri pentru a stopa creșterile anunțate. S-a aplicat legea consumatorului vulnerabil dar nu este de ajuns. Prețurile nu pot să crească în fiecare lună și veniturile nu. Factorii de decizie trebuie să găsească măsuri imediate, altfel, vom avea mișcări de stradă. Cetățenii nu au cu ce plăti facturile”, susține Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

  „Eu zic că la ora actuală Guvernul trebuie să se trezească și să își îndrepte atenția spre oameni. Cetățenii de rând nu mai au cum să trăiască. Dacă adunăm toate utilitățile, salariu nu ajunge. Mai trebuie să mâncare! Majoritatea românilor sunt puși în situații dificile. Ce le facem acestor oameni, îi omorâm? Acum trebuie făcut ceva, nu în vară. Vor ieși oamenii în stradă și cu mulțimea nu te pui! Avem și noi școli, instituții, eu m-am gândit să punem iar centralele pe lemne, avem și pe peleți dar iarăși vorbim de investiții. Pentru ce?!”, a transmis primarul Ion Bârcă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: