spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimarul comunei Bumbești Pițic, încarcerat în Penitenciarul Târgu Jiu

  Primarul comunei Bumbești Pițic, încarcerat în Penitenciarul Târgu Jiu

  Primarul comunei Bumbești Pițic, Michy Nioață, care a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare în dosarul în care judecat pentru fraude din fonduri europene, a fost încarcerat miercuri în Penitenciarul Târgu Jiu.

  „Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus in executare un mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani și 3 luni, emis de Curtea de Apel Craiova, pe numele unui bărbat de 60 de ani, din comuna Bumbești-Pitic, pentru complicitate la infracțiunea de folosirea sau completarea, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea, pe nedrept, de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în forma continuată și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătura privata, în formă continuată.

  Bărbatul a fost încarcerat, de polițiști în Penitenciarul Tg-Jiu“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

  Condamnat la doi ani și trei luni de închisoare

  Primarul Michy Nioață a primit o condamnare la închisoare de doi ani și trei luni cu executare, sentința fiind luată de Curtea de Apel Craiova: „Condamnă pe inculpatul Nioaţă Michy, la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată“, se arată în sentința judecătorească.

  Acesta și-a pierdut funcția de primar. Viceprimarul Irina Cojocaru, de la PNL, are acum și atribuții de primar.

  Şi fiica primarului Michy Nioață a fost condamnată în acest dosar penal, la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare.  De asemenea, fostul director al Direcţiei Agricole Gorj, Valeriu Gogelescu, dar și un alt angajat al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Gorj, au primit pedepse de închisoare tot cu suspendare.

  Acuzațiile DNA

  Primarul comunei Bumbeşti Piţic, Michy Nioaţă, fiica sa și cei doi funcționari de la OJFIR au fost trimişi în judecată de DNA în anul 2017.

  Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 – 2015, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit, mai multe documente false în care a atestat aspecte nereale. Acest lucru a fost realizat pentru a îndeplini condițiile minime necesare primirii sprijinului financiar, printre care și aceea de a fi membru al unei familii de fermieri, precum și condiția de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puțin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole.

  Conform DNA, fiica primarului a mai beneficiat și de sprijinul inculpaților Gogelescu și Zdrăilă, care îndeplineau atribuții de verificare a documentelor și a locațiilor unde erau implementate investițiile. Cei doi au atestat în mod nereal situația constatată pe teren, diferită față de cea prezentată în cererea de finanțare și în alte documente justificative, printre care și Planul de afaceri al solicitantului de fonduri europene Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana. „Ca urmare a acestor demersuri infracționale, inculpata Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 177.780 de lei (106.668 de lei aferenți tranșei I și 71.112 lei afereți tranșei a II-a), sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fostă APDRP) s-a constituit parte civilă în cauză“, potrivit unui comunicat al DNA.

  Animalele erau erau împrumutate de la diferite persoane din comună pentru a le arăta reprezentanților instituțiilor statului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: