spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimarul comunei Padeș, achitat de Curtea de Apel Craiova

  Primarul comunei Padeș, achitat de Curtea de Apel Craiova

  Primarul comunei gorjene Padeș, Mihăiță Troacă, a fost achitat, miercuri, de Curtea de Apel Craiova, într-un dosar în care era acuzat de evaziune fiscală. În acest dosar, instanța de fond îl condamnase la 6 ani închisoare cu executare și 5 ani pedeapsă complementară, prin interzicerea exercitării unor drepturi.

  Potrivit soluției pe scurt, afișată pe portal.just.ro, Curtea de Apel Craiova „Respinge, ca nefondat, apelul declarat de partea civilă Statul Român reprezentat prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj împotriva sentinţei penale nr. 179 din data de 15.12.2020 pronunţată de Tribunalul Gorj în dosarul nr.7568/95/2014*. Admite apelul declarat de inculpatul Troacă Mihăiţă Gabriel, împotriva aceleiaşi sentinţe. Desfiinţează în totalitate sentinţa apelată, şi rejudecând, În baza art. 17 alin. 2 rap. la art. 16 alin.1 lit.h) C.p.pen, cu aplic. art. 10 alin.1 ind. 1 din Legea nr. 241/2005, Încetează procesul penal împotriva inculpatului Troacă Mihăiţă Gabriel pentru infracţiunea de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit.b) şi alin.3) din Legea nr. 241/2005 rep. (în forma în vigoare la momentul epuizării faptelor – 30.12.2012) cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. 1968, totul cu aplic. art. 5 C.pen.”

  Trimiterea în judecată s-a făcut în 2014, iar în 2020, Tribunalul Gorj îl condamnase la 6 ani de închisoare și 5 ani de interzicere a unor drepturi și pusese sechestru asigurător „ asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, ale inculpatului Troacă Mihăiţă Gabriel, până la concurenţa sumei de 2.747.703 lei şi a accesoriilor fiscale, calculate conform Codului de procedură fiscală, începând cu data scadenţei şi până la achitarea integrală a debitului.”

  Acum, Curtea de Apel Craiova „Constată acoperit integral prejudiciul cauzat părţii civile.”

  Cauza se referă la o balastieră la care Mihăiță Troacă, în calitate de om de afaceri, ar fi exploatat materiale, sustrăgându-se de la plățile către stat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!