spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimarul Romanescu făcut „autor de cărți de basme” de către un tânăr...

  Primarul Romanescu făcut „autor de cărți de basme” de către un tânăr arhitect

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se află în conflict cu un tânăr arhitect gorjean, profesor la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu“, care a afirmat că cele trei pasaje subterane prevăzute în zona centrală a municipiului Târgu Jiu sunt „basme“ deoarece nu se pot realiza.

  Primarul Romanescu i-a răspuns arhitectului Alexandru Hortopan în termeni duri: „M-am uitat la un individ, nici nu pot să-i dau numele, care se dă arhitect de pasajele de pe bulevardul Unirii. Acolo avem semnat contractul pentru proiectare și studiul de fezabilitate. Avem și societatea care se ocupă de realizarea proiectului, precum și sumele transmise de la Uniunea Europeană. (…) Avem prefinanțare, adică știm de acum ce contracte semnăm, iar din momentul în care am câștigat pe asistență tehnică pe vechea axă de finanțare am luat în considerare că studiile de fezabilitate și proiectare le facem cu fonduri europene, pe finanțarea anterioară, iar execuția pasajelor de la Piața Mare, magazinul Parângu, și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ o facem pe exercițiul viitor. (…)

  Dorin Ștefan este unul dintre cei mai mari trei arhitecți pe care îi are România la momentul acesta, cu o casă de arhitectură imensă și ajunge la Târgu Jiu să realizeze proiecte, iar neaveniți, un ciuri-buri din piața din Târgu Jiu vine și spune că sunt basme. Ce basme? Avem semnate contractele de execuție ale acestor obiective.

  Mă deranjează că oameni care ar trebui să aibă respectul cuvenit, să aibă datele necesare, când ești așa zis intelectual vino și spune adevărul, dar asta nu înseamnă să ieși public și să spui că  tot ce se semnează la Târgu Jiu sunt basme. Avem finanțare asigurată pentru partea de proiectare și studii de fezabilitate, urmând ca în momentul în care se deschide axa de finanțare 2020-2027 să putem depune aceste proiecte“, a spus Romanescu la postul Tv Sud.

  „De ce va supărați daca ne-am prins de schema?“

  Alexandru Hortopan a fost consilier județean din partea PNL, dar și-a dat demisia și s-a înscris în USR.

  Arhitectul Hortopan i-a răspuns lui Romanescu: „Se pare că atât de rău am putut să-l supăr pe domnu’ primar cu afirmația mea privind comparația între basmele ce le citeam când eram mic și proiectele privind pasajele subterane din centrul Municipiului Târgu Jiu, încât nici nu poate să-mi mai rostească numele și adresează atacuri la persoană (nu poate face niște diferențe din păcate), în care mă numește «așa zis arhitect», «ciuri buri», și încearcă într-un mod meschin să răstălmăcească toate cele zise de mine în așa fel încât să-i sune bine la ureche. Dintre noi doi, singurul care se dă ceea ce nu este, este domnia sa, iar asta este prea ușor de lămurit să insistăm aici! Să trecem la basme…

  1. Parcarea din fața spitalului în care se distrugea parcul, am fost primul care a ieșit și a combătut soluția aleasa și după câțiva ani în care au atacat chiar și directori de instituții s-a dovedit ca am avut dreptate (=> timp pierdut).

  2.Detaliul cu straturile de piatră care trebuie sa se regăsească în operă pe Calea Eroilor nu l-am desenat eu, doar l-am comparat cu realitatea (NU AM ZIS NICI MĂCAR O SINGURĂ DATĂ CEVA DESPRE PROIECTUL DE ARHITECTURĂ – VĂ ROG FRUMOS SĂ FACEȚI NIȘTE DIFERENȚE DOMN’ PRIMAR), și aici timpul va dovedi cât de curând că am avut dreptate.

  3.Faptul ca s-au contractat niște SF-uri și găsiți finanțare pentru pasajele din cele mai importante trei intersecții ale orașului nu înseamnă că se vor și realiza și chiar daca se vor realiza vor produce efecte iremediabile. Vă subliniez că am combătut soluția, nu proiectele însăși, din nou cu argumente (dar din nou timp pierdut).(…) Eu nu zic că nu-s frumoase basmele astea, că deja ne-am învățat cu ele, dar de ce va supărați daca ne-am prins de schemă???“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: