spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimul proces de pensionare în baza Legii 197 câștigat. Sute de salariați...

  Primul proces de pensionare în baza Legii 197 câștigat. Sute de salariați de la CEO așteaptă sentințe favorabile

   

  Un salariat de la Compania Națională a Huilei a câștigat în instanța de judecată pensionarea conform Legii 197/2021. Este primul dosar câștigat în instanța de judecată. Sentința dată de Tribunalul Hunedoara nu este definitivă.

  Sute de salariați de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) au acționat în instanța de judecată deciziile emise de Casa Județeană de Pensii Gorj de pensionare în baza acestei legi, care stabilește pensionarea la vârsta de 52 de ani și cu o vechime de cel puțin 25 de ani în condiții deosebite de lucru.

  „Iată, în sfârșit, și o veste BUNĂ: La Deva, se CÂȘTIGĂ primul Dosar de Pensionare pe Legea 197/2021!

  Acea «Lege Proastă» pentru care unii au protestat aproape un an de zile! Alții au făcut GREVA FOAMEI!!! Unii au abandonat-o pe traseu…, din anumite motive, iar alții, au BLAMAT-O încă de la început, că nu este Constituțională, că este făcută prost…

  Știu că această Hotărâre poate fi Apelată!

  Dar, pentru cei care încă suntem în stradă, atât la Tg. Jiu, cât și la Motru, este o VICTORIE, o recunoaștere a sacrificiilor noastre!!!

  Domnilor politicieni de la PSD, rezolvați ÎN REGIM DE URGENȚĂ, aplicarea Legii 197/2021!!!

  Nu trebuie ca oamenii să mai cheltuiască bani în Instanță!!!“, a transmis Vasile Tivig, pe pagina sa de Facebook.

   

  Sute de salariați de la CEO au dat în judecată Casa de pensii

   

  Sute de salariați de la CEO au formulat contestații în instanța de judecată împotriva deciziile emise de Casa Județeană de Pensii. „Unii colegi au mers pe cont propriu, iar alții au mers prin acțiuni comune formulate de sindicate. Au existat și sentințe de respingere a contestațiilor, pentru că nu au fost formulate în mod corespunzător. Am fost și eu la proces cu sindicatul din care fac parte. Va dura aproximativ trei luni. Eu cred că oamenii au șanse de câștig. Pot să câștige banii și pe perioada în care nu au beneficiat de pensii. Dacă este vorba de pensii de 4.000-5.000 de lei înmulțit cu aproximativ 10 luni. Cam acesta este avantajul. Sunt 60 de colegi care au mers pe această cale doar la Sindicatul Energia Rovinari“, a mai spus Vasile Tivig.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: