spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrivații concurează cota de cărbune de la CEO

  Privații concurează cota de cărbune de la CEO

  Carierele private concurează cota de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia. Potrivit reprezentanților sindicali din Complexul Energetic Oltenia, prețurile oferite de privați, în special în zona Motru, sunt apropiate sau chiar mai mici decât cele practicate de compania energetică.

  Potrivit lui Vasile Tivig, membru al Sindicatului „Energia” din Termocentrala Rovinari, cota de cărbune la Complexul Energetic Oltenia a fost calculată la o valoare de 1.660 de lei pentru 10 tone, adică 166 de lei tona. Transportul intră însă, în sarcina salariatului și costă între 500 și 600 de lei.

  Beneficiarii spun că mai trebuie să îi răsplătească financiar și pe cei care deservesc utilajele la punctele de încărcare. Prin urmare, se ajunge la o sumă totală de 2.400 de lei. Acesta este și prețul oferit de carierele private din Bazinul Minier Motru. În suma respectivă este inclus și transportul de la carieră la domiciliul beneficiarului.

  Astfel, se scapă de bătaia de cap a găsirii unui transportator cu un vehicul adecvat. Practic, privații asigură, cu tot cu transport, un preț de cost mai mic decât cel practicat de CEO pentru terți. La privați, tona de cărbune cu tot cu transport este 240 de lei, iar la CEO, 252 de lei, fără transport.

  La nivelul Complexului Energetic Oltenia vor fi, în total, 10 puncte pentru încărcarea lignitului: Lupoaia, Roșiuța, Husnicioara, Jilț Sud, Jilț Nord, Tismana, Pinoasa, Peșteana, Roșia și sectorul, respectiv sectorul Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: