spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateProblemele financiare pentru o mare companie care deține o fabrică în județul...

  Problemele financiare pentru o mare companie care deține o fabrică în județul Gorj

  Producătorul german de cabluri auto Leoni, care deține o fabrică și în localitatea Bumbești Jiu, a abandonat ţinta de profit pe 2019 şi a informat că va face concedieri şi posibil va vinde active. Informația a fost publicată de site-ul Finanznachrichten.de. Nu se știe, deocamdată, dacă va fi afectată și fabrica de la Bumbești Jiu, care a fost a fost deschisă la jumătatea anului trecut, ca filială a unității de la Pitești.

  „Compania se confruntă cu un mediu operaţional dificil, în special în China. Cererea din partea producătorilor auto a scăzut semnificativ”, a anunțat Leoni.

  2.000 de oameni vor fi dați afară

  Leoni are în România 11.700 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti, de care aparține și unitatea de la Bumbești Jiu, unde își desfășoară activitatea aproximativ 700 de angajați.

  Planul de restructurare, prezentat încă de anul trecut, compania va renunţa la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajaţi la nivelul unităților din întreaga lume.

  Directorul financiar al Leoni Karl Gadesmann a demisionat iar directorul general Aldo Kamper va prelua responsabilităţile sale până la găsirea unui înlocuitor

  „Evoluţiile de la sfârşitul anului fiscal 2018 şi în special cele din primele două luni din acest an ne-au făcut să înţelegem că trebuie să acţionăm mai rapid şi mai decisiv pentru a readuce Leoni în grafic”, a spus Aldo Kamper, directorul general al Leoni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: