spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateProiect de 15 milioane de lei la Universitatea „Constantin Brâncuși“

  Proiect de 15 milioane de lei la Universitatea „Constantin Brâncuși“

  Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a depus cererea de finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii digitale a UCB în vederea pregătirii acesteia pentru meseriile viitorului”. Valoarea totală a acestuia este de 15,6 milioane de lei.

  „Prin acest proiect, conducerea instituției de învățământ superior își dorește să îmbunătățească competențele digitale ale studenților, cadrelor didactice și de cercetare, dar și pe cele ale personalului didactic auxiliar.

  Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității Universităţii „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu printr-o abordare integrată care vizează crearea și modernizarea de laboratoare și centre de cercetare, dar și actualizarea programelor de studii. Astfel, la finalul proiectului, se vor crea/moderniza 21 de centre de cercetare și laboratoare, precum și biblioteci digitale care vor fi dotate cu echipamente de ultimă generație, astfel fiind posibilă deschiderea de noi direcții de cercetare, precum și introducerea metodelor inovative de predare-învățare și de realizare a pregătirii practice. Fiecare dintre cele patru facultăți ce se regăsesc în cadrul instituției de învățământ superior va beneficia de investițiile din acest proiect, precum şi structurile departamentale şi institutele de cercetare“, se arată într-un comunicat de presă al UCB.

  Bază de stocare a datelor

  Laboratoarele și centrele de cercetare ale UCB vor avea asigurată o stocare a bazei de date. „În conformitate cu strategia de digitalizare a UCB se va asigura prin proiect o infrastructură centralizată pentru stocarea datelor și informațiilor generate de laboratoarele și centrele de cercetare dotate prin proiect, împreuna cu soluții care să asigure conectivitatea tuturor laboratoarelor la infrastructura de comunicații a universității și la Internet“, se mai arată în comunicatul de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: