spot_img
14.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăActualitateProiectul de alimentare cu gaze a mai multor localități din Gorj, declarat...

  Proiectul de alimentare cu gaze a mai multor localități din Gorj, declarat de importanță națională

  S-a branşat ilegal la reţeaua de gaze şi s-a ales cu dosar penal
  Mai multe localități din județul Gorj vor beneficia de gaze. Proiectul a fost declarat de importanță națională și va avea prioritate în privința alocării fondurilor necesare.
  În data de 28 decembrie, la propunerea Ministerului Energiei, a fost adoptată hotărârea pentru Sistemul Național de Transport al Gazelor Naturale privind declararea proiectului de investiții “Conducta de transport gaze naturale Tetila-Horezu-Râmnicu Vâlcea (alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibra optică) ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale.
  Această inițiativă va duce la atragerea de noi investitori, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea economico-socială a zonei. Astfel, se va putea asigura furnizarea cu gaze atât a instituțiilor publice (spitale, școli etc.) cât și a locuințelor private.
  “Amplasamentul obiectivului propus se află pe teritoriul administrativ al județelor Gorj și Vâlcea, pe raza următoarelor unități administrativ teritoriale: Novaci, Bumbuești-Jiu, comuna Mușetești, comuna Alimpești, comuna Baia de Fier, comuna Bengești-Ciocadia, Bumbuești-Pițic, Crasna și Polovragi.
  Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a unui număr de aproximativ 90.546 consumatori casnici, un număr de 38.839 gospodării, 1292 instituții publice (școli, primării, grădinițe, biserici, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale, etc) și de agenți economici și consumatori industriali”, este mesajul transmis de primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!