spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitatePropuneri: Cărbune până în 2038, strategie energetică, hidrocentralele din Defleul Jiului și...

  Propuneri: Cărbune până în 2038, strategie energetică, hidrocentralele din Defleul Jiului și barajul de la Valea Sadului, finalizate

  Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Andreii Maioreanu, a fost cooptat din partea PSD în echipa de negociere a domeniului energetic al programului de guvernare. Andrei Maioreanu a precizat că s-a convenit în cadrul primelor discuții ca tranziția energetică să fie mai lentă. Acest lucru presupune continuarea activității termocentralelor pe bază de cărbune până în anul 2038, după cum a precizat Andrei Maioreanu, ex-secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei.

  Un alt punct negociat și legat de care s-a ajuns la un consens este adoptarea prin lege a Strategiei Energetice Naționale, în care să fie cuprinsă și tranziția cărbunelui până în 2038. De asemenea, se dorește finalizarea celor două hidrocentrale din Defileului Jiului. A fost readusă în atenție și investiția în acumularea de la Valea Sadului. Toate cele trei investiții de pe râul Jiu sunt oprite în momentul de față. Dacă vor fi finalizate vor contribui cu un plus de 100 de MW putere instalată în Sistemul Energetic Național.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: