spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăNews AlertProteste marți și joi în Piața Prefecturii

  Proteste marți și joi în Piața Prefecturii

  Încă o săptămână de proteste ale minerilor și energetcenilor din Complexul Energetic Oltenia. În zilele de 16 și 18 august de la 16,00 la 17,30 sunt programate pichetări în fața Prefecturii Gorj. Vor fi respectate restricțiile dn pandemia de coronavirus. Numărul maxim al protestatarilor va fi de 100 de persoane. Se va putea intra în Piața Prefecturii doar cu certificat verde obținut prin vaccinare, trecerea prin boală sau testare, Pichetarea este susținută de Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate Univers, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie.

  Principala revendicare este modificarea Legii 197 dn 2021. Actul normativ a intrat în vigoare în luna august, dar nu este aplicat. Casele de pensii spun că legea nu poate fi aplicată retroactiv. Prin urmare cele patru federații reprezentatve din Complexul Energetic Oltenia solicită modificarea legii prin Ordonanță de Urgență.

  Se cere modificarea legii, astfel încât salariații din producție care au condiții speciale de muncă să se poată pensiona la vârsta de 52 de ani, cu o vechime de 25 de ani în domeniu și un stagiu minim de cotizare de 30 de ani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: