spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitatePTJ: Proiecte de peste 495 milioane de euro pentru Gorj, în cadrul...

  PTJ: Proiecte de peste 495 milioane de euro pentru Gorj, în cadrul apelului pentru IMM-uri

  Programul Tranziție Justă 2021-2027 (PTJ) continuă să demonstreze impactul său semnificativ asupra dezvoltării economice sustenabile și a diversificării antreprenoriale. Apelul de proiecte „Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi și IMM-uri”, lansat pe 20 decembrie 2023, a înregistrat la nivelul județului Gorj o acoperire impresionantă, de 167%, la închiderea sa, pe 20 mai 2024, cu un total de 158 proiecte depuse.

  În cadrul PTJ, Județul Gorj beneficiază de o alocare financiară de peste 537 milioane euro destinată diversificării economice. Apelul de proiecte „Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi și IMM-uri” a avut o alocare financiară de 184,89 milioane lei. La finalul perioadei de depunere, valoarea totală a proiectelor depuse a atins 495,1 milioane euro, cu o contribuție proprie a beneficiarilor de peste 186,19 milioane euro, ceea ce reprezintă 38% din bugetul total al proiectelor. Aceste cifre evidențiază interesul crescut și mobilizarea puternică a mediului de afaceri din Județul Gorj pentru accesarea fondurilor nerambursabile oferite prin PTJ.

  „Un punct de comparație este alocarea financiară a Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, destinată mediului de afaceri din Regiunea Oltenia, care include județele Gorj, Dolj, Olt, Mehedinți și Vâlcea, și care totalizează aproximativ 234,5 milioane euro pentru toate prioritățile de investiții (microîntreprinderi, IMM, inovare și transfer tehnologic, incubatoare și acceleratoare de afaceri, parcuri industriale, digitalizare în folosul IMM-urilor etc.). În acest context, mobilizarea mediului de afaceri din Județul Gorj pentru depunerea a 158 proiecte cu un buget total de 495,1 milioane euro, mai mult decât dublu față de alocarea întregului Program Regional S-V Oltenia 2021-2027 destinată mediului de afaceri, reprezintă un succes remarcabil. Această realizare subliniază eforturile Consiliului Județean Gorj în sprijinirea antreprenorilor locali, contribuind astfel la dezvoltarea și diversificarea activităților economice în județ.

  Programul Tranziție Justă 2021-2027, având ca obiectiv sprijinirea unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului, vizează în special sectorul antreprenorial productiv mic și mijlociu, inclusiv antreprenoriatul feminin. Prin acest program, se urmărește creșterea competitivității și capacității economiilor locale de a genera locuri de muncă durabile și bine remunerate.

  PTJ 2021-2027 este un instrument financiar esențial destinat sprijinirii diversificării economice durabile și creșterii competitivității sectorului antreprenorial mic și mijlociu, având în vedere protecția mediului și sustenabilitatea economică la nivelul județului Gorj”, transmite Consiliul Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!