spot_img
5.8 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateRacordarea la rețeaua de gaze, fără interes din partea gorjenilor

  Racordarea la rețeaua de gaze, fără interes din partea gorjenilor

  Dezamăgire în rândul primarilor gorjeni. După ce s-au chinuit să își racordeze satele la rețeaua de gaze, oamenii refuză să introducă gaze în gospodării. De vină sunt costurile prea ridicate, factura la gaze reprezentând o grijă în plus.

  Primarul din Ciuperceni susține că la el în comună oamenii preferă încălzirea pe lemne.
  „Oamenii nu mai sunt interesați de gaze datorită scumpirii. Nu mai întreabă nimeni de racordări la gaze din cauza scumpirii exagerate. Și lemnele s-au scumpit dar rămân prima variantă a oamenilor de la sate. Noi, în mediul rural, vrem să creăm confort oamenilor, gaze, curent, drumuri moderne. Atunci putem să credem că ne-am atins obiectivul. Rămâne problema locurilor de muncă dar acolo, noi, ca primari, nu putem face mare lucru”, a transmis Nicolae Dobresc, primarul din Ciupercieni.

  Pentru a stimula interesul oamenilor în favoarea furnizorilor a fost aprobată o lege. Potrivit Legii 248 din 20 iulie 2022, operatorii de distribuție sunt cei care au obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de modernizare/ extindere a rețelei electrice de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în intravilanul localităților din perimetrul concesionat.

  Totodată, consumatorii casnici care aleg să plătească racordarea din buzunarul propriu, pentru a avea acces mai repede la rețea, își vor primi banii înapoi pentru aceste lucrări, de la distribuitor, în termen de maxim 5 ani, inclusiv valoarea lucrărilor de proiectare.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Lipsa de informatie si ignoranta determina asemenea pozitii.
   Oamenii nu stiu ce inseamna confortul, nu stiu ca lemnele nu sunt mai ieftine decat gazul.
   La acest moment se gasesc din ce in ce mai greu oameni dispusi sa taie lemne, sa sparga lemne, etc.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: