spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateRăspunsul Ministerului Dezvoltării despre situația Casei de Cultură din Târgu Jiu

  Răspunsul Ministerului Dezvoltării despre situația Casei de Cultură din Târgu Jiu

  Lucrările de reabilitare a Casei de Cultură din municipiul Târgu Jiu nu au început nici până în prezent, deși ar fi trebuit să demareze de anul trecut.

  Victor Banța, secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, spune că în prezent se efectuează o expertiză cu privire la partea de structură a clădirii, deoarece nu a fost prinsă în studiul de fezabilitate: „Fosta Casă de Cultură are indicatorii tehnico-economici și ordin de ministru aprobat din august 2020. Are o valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro. A fost încredințată proiectarea și execuția unei asocieri de firme.

  Aceste lucrări vor începe în momentul în care va fi gata o expertiză, care este în curs de efectuare, o expertiză de către un structuralist, adică un specialist în domeniu. S-a luat această decizie deoarece au apărut diferențe între studiul de fezabilitate în baza căruia s-a făcut lucrarea și ceea ce se dorește a se realiza. Ceea ce va decide structuralistul se va realiza. Dacă vor exista lucrări în plus față de ceea ce s-a presupus la studiul de fezabilitatea, atunci vor fi scoase din nou la achiziție. Au apărut multe întârzieri ca urmare a acestor diferențe“, a spus Victor Banța la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

   

  Clădirea are o suprafață de peste 2.000 metri pătrați

   

  Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu Jiu a fost cumpărată, în anul 2018, de către Primăria Târgu Jiu. Clădirea fost cumpărată cu suma de 3,8 milioane de lei. În fapt, primăria a alocat 2 milioane de lei din bugetul local, iar diferenţa a fost reprezentată de creanţele de recuperat de primărie cu titlul de impozite şi taxe locale. Clădirea se întinde pe o suprafaţă de 2229 metri pătraţi şi cuprinde o sală de spectacole de peste 700 de locuri.

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!