spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateRefugiați din Ucraina, integrați în Gorj

  Refugiați din Ucraina, integrați în Gorj

  Peste 50 de refugiați din Ucraina au ajuns  în Gorj, la Târgu Jiu, unde sunt sprijiniți să se integreze, sau să plece mai departe, dacă asta își doresc, a anunțat prefectul Marcel Iacobescu. Dintre aceștia, patru adulți s-au angajat, iar trei copii s-au înscris în unități de învățământ.

  „Avem în jur de 50-60 de refugiați din Ucraina prezenți pe teritoriul județului Gorj, pentru că numărul fluctuează. La momentul de față, avem patru persoane cazate la Hotelul Stadionului Municipal, iar doi dintre ei au primit viză pentru a pleca în Statele Unite ale Americii. O cetățeană ucraineană s-a angajat la un salon de înfrumusețare și trei lucrează în construcții. Sunt persoane care s-au acomodat în județul nostru și trebuie să își trăiască viața mai departe“, a spus prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, la o emisiune de la 1 Plus Tv.

  De asemenea, trei copii s-au înscris la cursurile unor unități de învățământ. „Cinci copii urmează cursuri online la școli din Ucraina. La Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ au fost înscriși doi copii, un copil la grădiniță. Pentru persoanele fizice și juridice care cazează refugiați ucrainieni, au făcut solicitări făcute, prin intermediul primăriilor, în vederea acordării de subvenții în sumă de 8..000 de lei.“, a mai precizat prefectul județului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: