spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăEconomicAjutor de stat pentru transportatori

  Ajutor de stat pentru transportatori

  Transportatorii și distribuitorii pot obține sprijin de la stat pentru consumul de combustibil. În pachetul ” Sprijin pentru România” s-a mai adăugat o astfel de facilitatea. Cererile celor interesați se pot depune până la finele anului în curs, a anunțat senatorul PSD Cristinel Rujan.

  „Celorlalte măsuri cuprinse de PSD în pachetul „Sprijin pentru România” li se adaugă ajutorul de stat acordat transportatorilor și distribuitorilor pentru compensarea creșterii prețului la combustibil.
  Pentru sprijinirea transportatorilor români la achiziționarea fiecărui litru de combustibil se utilizează doar fonduri europene, fără a se pune presiune pe bugetul de stat.
  Ajutorul de stat reprezintă un grant acordat operatorilor economici licențiați în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene, care efectuează contra cost, transport rutier de mărfuri sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local;
  Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, în valoare totală de până la 400.000 euro per întreprindere, echivalent în lei. Termenul limită de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022”, a transmis senatorul Cristinel Rujan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: