spot_img
0.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăActualitateReguli pentru poștași și angajații societăților prestatoare de servicii

  Reguli pentru poștași și angajații societăților prestatoare de servicii

  Autoritățile au stabilit o serie de reguli pentru persoanele expuse infecției prin meseria pe care o practică. Este vorba despre postați dar și angajați ai societăților prestatoare de servicii care pot intra în contact cu o persoană bolnavă.

  ”Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj face apel către toți cetățenii din județul Gorj, care se află în autoizolare, să colaboreze cu angajații societăților prestatoare de servicii (apa, gaze, electricitate, internet/cablu/telefonie fixa) iar dacă se confruntă cu probleme în furnizarea acestor servicii, atunci când anunță deranjamentele la dispeceratul firmelor prestatoare de servicii, să specifice și faptul că se află în autoizolare. În acest fel echipele de intervenție vor putea lua următoarele măsuri:

  • Înainte de intrarea în locuință să solicite persoanei autoizolate să poarte masca de protecție;
  • În timpul efectuării lucrărilor necesare să solicite persoanei autoizolate să stea în altă cameră sau la o distanta mai mare de 2 m;
  • Membrii echipelor de intervenție vor purta un echipament minim de protecţie constând în: măşti, ochelari de protecţie, mănuşi.
  • Membrii echipelor de intervenție vor fi dotați cu dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după finalizarea intervenției, precum și după orice manevră care prezintă un risc de contaminare mai ales dacă această manevră a fost efectuată fără mânuși (atingerea unor suprafețe posibil contaminate de către persoanele autoizolate).

  Și personalul Poștei Romane trebuie să respecte mai multe recomandări în relația cu persoanele autoizolate:

  • Solicitarea către persoana autoizolată să poarte masca de protecție;
  • Păstrarea, pe cât posibil, a unei distanţe mai mari de 2 m faţă de persoana izolată care urmează să-şi primească drepturile de protecţie socială;
  • Persoana izolată va semna orice document cu instrument de scris propriu;
  • Salariaţii vor purta un echipament minim de protecţie constând în mască de protecție şi vor fi dotați cu un dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după fiecare contact cu o persoana aflată în autoizolare.
  • Mijloacele de transport folosite în aceste cazuri vor fi dotate cu recipiente cu dezinfectant pentru suprafeţe; dezinfecția în vehiculul de transport se va face cel puțin de două ori în timpul unei ture de lucru, cel puțin prin ștergerea suprafețelor de posibil contact cu mâinile personalului” se arată într-un comunicat de presă.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: