spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateRoman lansat de un licean de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“. Alecsis...

  Roman lansat de un licean de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“. Alecsis Roșca vrea să studieze politica la Londra

  Un licean de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu și-a lansat, marți, 19 ianuarie, cartea de debut, romanul „Voinţă“. Lansarea de carte a avut loc la Biblioteca Județeană „Christian Tell“

  Alecsis a spus că romanul este un manifest asupra existenței umane: „Este un manifest asupra existenţei umane şi a complexităţii naturii umane. Am considerat că este necesară o astfel de carte. Un scriitor a spus că, dacă vrem să citim o carte care nu există, să o scriem noi, iar eu aş citi o astfel de carte. Abordează numeroase tematici complexe şi o face într-un mod direct şi sincer deoarece este necesară transparenţa. Sunt atinse teme sociale, economice, politice, atât din punct de vedere raţional, cât şi emoţional“.

   Dialogul este fundamental

  Romanul „Voinţă“ are în prim-plan două personaje, iar dialogul dintre acestea este fundamental. „Dialogul dintre acestea este crucial pentru acţiunea cărţii. Personalul principal este Andrew Foster, un om de afaceri cunoscut care susţine că vrea să schimbe ceva în lume, dar modul în care are de gând să o facă este încă neclar. Este un om care s-a găsit într-o postură extraordinară şi a decis să o folosească într-un scop cât mai bun. Rămâne la latitudinea cititorului dacă decizia lui este pur obiectivă sau are un interese ascuns“.

  Autorul mărturiseşte că sfârşitul romanului este neaşteptat: „Carte începe într-un mod cât mai clişeic, dar sfârşitul este cu totul neaşteptat Creează contextul următoarei cărţi. O persoană care a ajuns la sfârşitul cărţii şi a «rumegat» toate personajele va lua o decizie şi va fi într-o anumită tabără. Nu există alb şi negru, ci doar nuanţe de gri“. Romanul „Voința“ are peste 350 de pagini.

   O carte care naște sentimente contradictorii

   

  Este o carte a contrastelor, astfel că sentimentele care se nasc în urma acesteia pot fi contradictorii: „Trebuie să fim cât se poate de sinceri cu noi, atunci când abordăm o situaţie, să nu dăm dovadă de ipocrizie ieşită din comun. În carte am alternat valorile şi principiile pe care le susţin eu cu cele pe care nu le susţin şi de fiecare dată le-am atât în favoarea mea, cât şi în opoziţia personală, încât să depăşesc propriile duble standarde, dar şi să arăt că numai prin compromis şi înţelegere totală a unei situaţii putem să mergem mai departe“, a precizat Alecsis la o emisiune de la 1 Plus Tv.

  Alecsis a mai spus că a început să lucreze la romanul său în urmă cu trei ani. „După o pauză de un an şi jumătate, mi-am dat seama că, dacă nu mă reapuc, atunci nu o s-o termin niciodată acest proiect“. Liceanul a început să lucreze la cea de-a doua carte, care va fi lansată tot în acest an.

   

  „Pandemia a ajutat la dezvoltarea întregului sistem educaţional“

   

  Alecsis este olimpic la istorie, însă în ultimii ani nu a mai participat la concursuri din cauză că au fost anulate de pandemia de COVID-19. El consideră că educaţia a avut de suferit în această perioadă: „Cursurile online au fost în mare parte o pierdere de timp, deoarece mulţi profesori chiar dacă au avut bunăvoinţă şi au depus eforturi, nu erau pregătiţi pentru această abordare. Nu pot spune că au fost nişte ani pierduţi, dar din punct de vedere al educaţiei s-a suferit observabil. Cred că într-un mod cinic această pandemie a ajutat la dezvoltarea întregului sistem educaţional deoarece a forţat o oarecare digitalizare.

   

  Îşi doreşte să studieze politica în Anglia

   

  Alecsis vrea să studieze la London School of Economics and Politics. El spune că că vrea să specializeze în studiul politicii: „Îmi doresc să studiez Politica, deoarece, atât ca studiu, cât şi ca domeniu de activitate oferă numeroase oportunităţi. Odată ce urmezi această facultate am şansa să profesez în mai multe domenii, am ales străinătatea deoarece îmi oferă mai multe şajnse de a mă dezvolta personal, dar să şi cunosc oameni noi şi să îmi creez relaţii noi. Dacă aş rămâne în ţară şi aş studia acest domeniu, cred că m-aş plafona şi nu mi-aş valorifica întreg potenţialul“.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: