spot_img
19.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateRomanescu: “Guvernul să aloce banii necesari pentru decolmatarea râului Jiu”

  Romanescu: “Guvernul să aloce banii necesari pentru decolmatarea râului Jiu”

  Primarul Municipiului Târgu Jiu continua să-și critice colegii de la centru pentru lipsa de interes asupra zonelor sensibile din țară. De această dată, Marcel Romanescu susține că oficialii din Guvern ar trebui să tragă concluzii după dezastrele din Germania și să ia decizii înainte ca situația să scape de sub control și în România. De altfel, jumătate de țară se confruntă deja cu inundații cauzate de ploile abundente.

  “Jumătate din municipiul Târgu-Jiu ar putea fi măturat de ape dacă debitul Jiului va crește”, este avertizarea pe care cetățenii o aud de ani de zile. Oamenii care s-au perindat prin fruntea instituțiilor publice nu au făcut altceva decât să constate marea problemă. Mingea este pasată de la o instituție la alta și s-a ajuns ca albia râului să fie curățată, chiar și de gunoaie, doar când șefii instituțiilor simt nevoia să se mai tragă în  vreo poze. Ca și fosta administrație, primarul Marcel Romanescu susține că nu poate face nimic. Speră însă ca oficialii din Guvern să-și facă treaba înainte ca situația să scape de sub control.

  Alocări de sume

  “Am făcut demersurile necesare, în momentul de față există o solicitare venită dinspre specialiști către Primăria Târgu Jiu și instituțiile abilitate. Am înaintat-o Guvernului, Hidroelectrica, Apelor Române și Ministerul Mediului pentru găsirea unor soluții. Noi, Primăria Târgu Jiu, nu putem decolmata barajele de pe râul Jiu. Acolo Apele Române și Hiroelectrica trebuie să găsească soluții. Oricând, putem să ne așteptăm ca dezastrele din Europa să ajungă și la Gorj. Ar trebui făcută o analiză la nivel național. Când sunt puse în discuție viața și bunurile cetățenilor, reprezentanții Guvernului ar trebui să găsească soluții. Se lucrează la îndiguirea Jiului, acolo sunt lucrări de 7 milioane de lei. În același mod ar trebui gândită situația de la barajele de pe Jiu. Trebuie alocate sumele necesare pentru a rezolva această problemă. Ministerul Apelor ar trebui să aloce banii necesari pentru decolmatarea râului Jiu în zona Bicaz”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: