spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateRomanescu pune punctul pe "i" în privința transportului public extins

  Romanescu pune punctul pe „i” în privința transportului public extins

  Nici nu au lansat bine ideea de zona Metropolitană a Municipiului Târgu Jiu că autoritățile care fac parte din această adunare au și început discuțiile în contradictoriu. Supărarea vizează extinderea transportului public în comun, care necesită subvenție din partea localităților pe care le deservește.

  Dacă, inițial, extinderea rutelor către localități limitrofe Municipiului a fost principalul argument pentru crearea zonei metropolitane, acum, că s-a analizat situația, lucrurile nu mai par atât de simple. Autoritățile din Târgu Jiu, cele care gestionează deja un serviciu public de transport în comun, cunosc valorile cheltuielilor și speră că și alte UAT- uri să înțeleagă necesitatea acordării unor subvenții.

  „Suntem interesați să putem asigura și rutele corespunzătoare pentru traseul Târgu-Jiu, Stănești, Tismana sau Peștișani. Am dat doar 3 exemple din cele 17 localități care sunt asociate cu municipiul Târgu-Jiu în Zona Metropolitană. În condițiile în care vom realiza un transport în comun pe Zona Metropolitană, fiecare localitate în parte, așa cum procedează astăzi municipiul Târgu-Jiu, trebuie să vină cu o anumită subvenție pentru transportul în comun. Și acolo a apărut un mic blocaj pentru demararea procedurilor, în vederea realizării unui transport în comun pe Zona Metropolitană. Pentru că sunt UAT-uri, astăzi, care nu-și permit să acorde acea subvenție pentru transportul în comun. Avem în vedere, pentru viitor, realizarea anumitor trasee pe Zona Metropolitană, chiar dacă acele trasee nu vor fi pentru toate localitățile de pe Zona Metropolitană. Vedem exact cu cine putem face legăturile corespunzătoare”, a anunțat primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!