spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateRomanescu trimite Auditul la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”

  Romanescu trimite Auditul la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”

  Autoritatea publică din Târgu Jiu anunță că va lua la puricat fiecare contract încheiat de conducerea Teatrului Dramatic Elvira Godeanu pentru punerea în scenă a spectacolului  ”Cazul lui Tudor Vladimirescu”. O echipă a Serviciului de Audit din cadrul Primăriei Târgu Jiu va verifica modul în care s-a cheltuit banul public. Conducerea unității de cultură prezentat mare parte din cheltuielile făcute, după ce tot oficialii din primărie le-au solicitat să dea dovadă de transparență.

  Primarul Marcel Romanescu le reproșează celor din echipa de conducerea a teatrului că nu au fost deschiși dialogului, de la început. Primarul susține că lipsa de transparență a dus la declanșarea acestui scandal. „În privința transparenței nu există negocieri! Cosmin Brehuță și toată echipa de la teatru trebuie să explice cum a cheltuit fiecare leu. Banul public nu poate avea confidențialitate la cheltuire. Și eu am făcut, în trecut, evenimente, prin Direcție de Evenimente, și am încheiat contracte, dar mi-am asumat tot și am ieșit public și am spus „spectacolul a costat atâta” chiar dacă am fost criticat, permanent am fost transparent. Am încredere în echipa de la teatru, dar, când e vorba de bani publici, nu ar trebui să se joace. De la prima adresă primită, conducerea trebuia să răspundă!”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  Audit la Teatru

  Primarul susține că va trimite o echipa de control, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, să verifice fiecare contract încheiat. „Am alocat suma pe care au solicitat-o, dar asta nu înseamnă că trebuie cheltuită toată suma. Nu trebuie să cheltuiești 7 miliarde de lei vechi, e o sumă estimativă, eu nu cred că acesta a fost calcul din luna februarie, de când am discutat despre acest eveniment. Auditul din cadrul Primăriei Târgu Jiu va face o verificare la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” pentru a face un control amănunțit asupra modului în care au fost cheltuiți banii la Teatru. Vreau să fiu liniștit și să văd dacă lucrurile s-au desfășurat conform legii”, a mai susținut edilul din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: