spot_img
Altele
  AcasăActualitateSalarii neciuntite la Spitalul Județean, promisiuni pentru medicii de la Dobrița! „Căutăm...

  Salarii neciuntite la Spitalul Județean, promisiuni pentru medicii de la Dobrița! „Căutăm o soluție cu fonduri proprii”

  Spitalului Județean de Urgență Târgu-JiuAngajații Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu răsuflă ușurați. Șefii Consiliului Județean anunță că nimeni nu va pierde bani la salariu ca urmare a modificărilor legislative. Nu la fel stau lucrurile, însă, la spitalul de la Dobrița. Președintele CJ, Cosmin Popescu, spune că pentru ei încă se caută soluții în visteria instituției.

  Medicii târgujieni nu au motive de nemulțumire, așa cum se întâmplă cu numeroși colegi de-ai lor din țară. Managerul SJU, Gigel Capotă, spune că salariile nu vor fi reduse, cel puțin deocamdată. „La nivelul SJU Târgu Jiu s-a găsit soluția legală ca niciun salariat să nu înregistreze pierderi la salariul net pentru luna martie față de luna februarie. Nu văd de ce ar mai protesta angajații în aceste condiții. Medicii și asistenții medicali beneficiază de la 1 martie de drepturile salariale care trebuiau acordate în 2020, iar celelalte persoane cărora nu li s-a mărit baza salarială beneficiază de sporurile aplicate prin regulament și nimeni nu a pierdut nimic față de luna februarie”, le-a transmis Capotă colegilor care amenințau zilele trecute că nu mai efectuează gărzi.

  „Soluție din fonduri proprii”

  Președintele CJ Gorj spune că marea provocare o reprezintă acum situația angajaților de la spitalul din Dobrița, unde sporurile reprezentau încă un salariu. „Salariații SJU Târgu Jiu nu vor avea nicio pierdere a veniturilor corespunzătoare lunii februarie. Sunt discuții în ceea ce privește anumite categorii de sporuri pentru Spitalul de la Dobrița și pentru DGASPC. Timpul este foarte scurt pentru a pune în aplicare. Așa cum a spus și doamna ministru, chiar dacă apelăm la anumite fonduri proprii, dar pe un termen scurt, astfel încât salariații celor două entități să nu aibă de suferit. Pentru Dobrița este o problemă la tot ce înseamnă nivel de țară. Nu vorbim de salariul de bază. Nivelul sporurilor a fost diminuat de la 100% la maxim 85%. Încercăm să găsim o soluție ca din fonduri proprii, dacă există, să ducem sume către zona salarială, dacă nu, pentru luna viitoare trebuie să ne repliem”, a declarat Cosmin Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: