spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateSalvamont Gorj va achiziționa o cameră cu termoviziune pentru găsirea persoanelor

  Salvamont Gorj va achiziționa o cameră cu termoviziune pentru găsirea persoanelor

  Salvamont Gorj va achiziționa în acest an o cameră cu termoviziune care îl va ajuta pe salvatori la găsirea persoanelor aflate în situații dificile. Investiția se va ridica la suma de aproximativ 20.000 de lei.

  „În primul rând, am cerut să cumpărăm o cameră cu termoviziune și ideea ne-a venit de când am mers la căutările acelui copil de la Schela. Ne-am dat seama acolo că suntem mai multe structuri care ne-am oferit să-l căutăm. Nu știam unde este, dacă este pe munte, în apă. A fost o întâmplare că a fost găsit, pentru că nu a putut să țipe. Cu o cameră cu termoviziune putea fi reperat mult mai ușor. Este vorba de o cameră pe care o folosești în mână și își arată orice diferență de temperatură din natură și după forma pe care o vezi pe ecran își dai seama dacă este un om sau nu. Poți să vezi un animal sau o piatră încălzită de soare. Are o rază de câteva sute de metri, depinde de cât de performantă va fi. Te ajută mult mai ușor în căutare, mai ales pe timpul nopții. Mobilizare a fost exemplară și ne-am împărțit fiecare în toate direcții. Am prevăzut o sumă de 20.000 de lei și sper să achiziționăm un echipament cât de cât performant“, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, la emisiunea „Dialog Deschis“ de la Gorj Tv.

  O dronă de căutare

  Serviciul Salvamont a achiziționat și o dronă de căutare. „Este mai micuță. A costat cam 10.000 de lei. Nu am putut să o folosim în cazul băiatului pentru că era noapte, dar am participat. la foarte multe acțiuni de căutare. Este utilă pentru că am văzut pe timp real ceea ce vede și dronă“, a mai spus Sabin Cornoiu.

  Acesta a precizat că o serie de echipamente au fost achiziționate în urma unor acțiuni de salvare, când salvamontiștii și-au dat seama de importanța unor dotări corespunzătoare: „Echipamentele noi sau novatoare le-am luat după ce am tras concluzii după anumite acțiuni. Această dronă am cumpărat-o după cazul pe care l-am avut la Suseni, când am căutat trei zile o persoană. Am căutat-o pe munte de ne-am săturat și când ne-am întors către casă, la circa 300-400 de metri de ultima casă era căzut 20 de metri în dreapta drumului într-o ferigă. De sus se vedea foarte bine, dar de la nivelul drumului nu se vedea“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: