spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăActualitateSalvamontist german jefuit în munții Parâng. A rămas fără pașaport, bani și...

  Salvamontist german jefuit în munții Parâng. A rămas fără pașaport, bani și GPS

  Un turist german aflat în munții Parâng a fost jefuit pe Transalpina. Acesta a rămas fără o sumă de bani, un dispozitiv pe care avea încărcate hărțile pe care le folosea în călătoria sa, dar și fără pașaport.

  Acesta a venit în România cu bicicleta, pe care a lăsat-o, împreună cu o parte din bagaje, lângă indicatorul din zona pasul Urdele, de pe Transalpina. Bicicleta a fost legată de indicator, iar el a mers să campeze cu cortul în zona lacului Gâlcescu. Salvamontiștii gorjeni au fost anunțați și au pornit în căutarea turistului, pentru că exista suspiciunea că acesta s-a rătăcit ori a suferit un accident. Salvatorii au constatat că lucrurile turistului au fost răvășite. Cetățeanul german a fost găsit de salvamontiști.

  Polițiștii au deschis un dosar penal

  „Cineva a anunțat Poliția din Voineasa, care ne-a sesizat pe noi. Am mers să facem verificări. Am plecat după el pe munte, pentru că am crezut că s-a întâmplat ceva. L-am găsit când se întorcea din zona „Căldare”. Acesta plecase în zona lacurilor Gâlcescu și a rămas acolo peste noapte, într-un cort pe care îl avea la dispoziție. A făcut greșeala să își lase bicicleta neasigurată. Cineva care a trecut pe acolo i-a sustras diferite bunuri“, a explicat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Salvamont Gorj, care funcționează în cadrul Consiliului Județean Gorj.

  Locul unde turistul german și-a lăsat bicicleta se află în apropiere de Transalpina.
  Potrivit lui Sabin Cornoiu, hoții i-au furat cetățeanului german pașaportul, o sumă de bani și un iPad pe care avea hărțile pentru GPS. „La fața locului au venit polițiști, care au făcut cercetări“, a mai relatat Sabin Cornoiu.
  Acesta speră că oamenii legii să își facă treaba și să-i depisteze pe cei care i-au furat bunurile cetățeanului german.

  Germanul este salvamontist

  Germanul este salvamontist și chiar a participat la acțiuni comune cu salvamontiștii gorjeni. „Face parte dintr-o echipă de salvatori montani care este înfrățită cu noi (n.r. – Salvamont Gorj). Am participat la mai multe acțiuni comune de pregătire. Am fost ani de zile la ei la cursuri, iar salvatorii germani veneau la noi la schimburi de experiență“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: