spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateSalvamontiștii gorjeni încearcă să întinerească echipa

  Salvamontiștii gorjeni încearcă să întinerească echipa

  Se dorește o echipă mai mare la Serviciul de Salvamont. La ora actuală Gorjul numără doar 18 salvatori care asigură permanența în toate centrele din județ. Rânca este prioritatea zero, însă este nevoie de oameni mai mulți și în zonele unde se practică turism de aventură.

  Cu gândul la viitor, șeful Serviciului de Salvamont Gorj încearcă să reîntinerească echipa. Este nevoie de personal cu atât mai mult cu cât unitatea intră în proces de acreditare. “Încercăm să întinerim echipa, să aducem resurse proaspete lângă noi. Din păcate, la nivelul județului avem puține persoane doritoare să ni se alăture. Procedura este grea, durează doi ani până să școlarizezi un salvamontist. Nu avem o pepinieră din care să vină iubitori de munte. Nu avem cluburi puternice de turism, nu avem cluburi de alpinism sau schi, dar noi sperăm să reușim să asigurăm sursa umană pentru viitor”, a spus șeful Serviciului, Sabin Cornoiu.

  Urmează acreditarea

  Doi salvatori gorjeni vor reprezenta echipa de la Gorj la etapele naționale. “Un lucru pe care ne axăm în această perioadă este legat de demararea procedurii de acreditare a Salvamont Gorj. Ne-am acreditat acum 5 ani, dar acum suntem într-o serie de verificări. Sperăm să obținem din nou acreditarea. Consiliul Județean de acordă o atenție deosebită, tocmai pentru a atinge toți parametri necesari acreditării. Pregătim pentru etapele naționale de evaluare doi salvatori. Dorim ca în septembrie să-i trimitem la aceste etape de evaluare”, a mai transmis Cornoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: