spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateSalvamontiștii gorjeni, la Congresul Internațional de Salvare pe pârtiile de schi

  Salvamontiștii gorjeni, la Congresul Internațional de Salvare pe pârtiile de schi

  Salvamont România, prezent cu o delegație de salvamontiști din Gorj, Mureș și Argeș va participa la lucrările Congresului Internațional de Salvare pe pârtiile de schi ce se desfășura între 19 și 28 aprilie 2024 în stațiunea montană Riksgränsen din Suedia.

  Evenimentul este organizat de Federația Internațională a Patrulelor de Schi (FIPS) care reunește 33 de ţări membre şi membri asociați din întreaga lume și în care Salvamont România este membru cu drepturi depline.

  ”Congresul este o oportunitate pentru salvamontiștii români de a face schimb de experiență cu alți salvatori montani, cu alte asociaţii naţionale de salvare montană și pe pârtii de schi sau institute de cercetare în acest domeniu.

  Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegația României va prezenta modul de organizare al structurilor Salvamont, de formare profesională inițială si continuă, soluțiile de salvare montană bazate pe înaltă tehnologie si inteligenta artificiala lansate în ultima perioada în parteneriat cu Vodafone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.

  România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări pentru cadrul legislativ foarte bun şi cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activității de salvare montană. De asemenea, este recunoscută și pentru soluţia de desfăşurare a activităţii în structură mixtă (angajaţi şi voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum şi ca prima ţară din Uniunea Europeană care a reuşit reglementarea aceste profesii.

  Salvamont România este singura structura de salvare din țara noastră membră în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internaţional de Salvare montană CISA IKAR , F.I.P.S. – Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi și IEDO – Organizația internaționala a salvatorilor cu drone. Astfel, salvamontiştii români se bucură de o poziţie foarte bună în rândul ţărilor cu activitate de salvare montană și reușesc să menţină întotdeauna aceasta activitate „la înălţime”.

  La acest eveniment participa circa150 de salvatori din 17 țări”, a transmis Salvamont România, condusă de gorjeanul Sabin Cornoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: